DVOC 17./18. rujan 2024.

Izvješće Državnog vatrogasnog operativnog centra 193 o značajnijim vatrogasnim intervencijama za dan 17./18. rujan 2024. godine od 07:00 do 07:00 sati.

Prema evidenciji zaprimljenih i obrađenih vatrogasnih intervencija u sustavima za upravljanje vatrogasnim intervencijama u navedenom razdoblju zabilježene su 82 vatrogasne intervencije na kojima su kumulativno sudjelovale 94 vatrogasne organizacije s ukupno 275 vatrogasaca i 94 vatrogasna vozila.
 
Osječko-baranjska županija
Požar skladišnog prostora „Lagermax“ na adresi Osijek, Južno predgrađe 38, za koji je JVP Osijek zaprimio dojavu dana 15. rujna u 03:06 sati, lokaliziran je dana 15. rujna u 07:50 sati. Na intervenciji gašenja požara ukupno je sudjelovalo 96 vatrogasca s 32 vatrogasna vozila iz JVP Osijek te DVD-a Osijek Gornji grad, Osijek Donji grad, Retfala Osijek, Osijek Tenja i Sarvaš.
Tijekom dana 17. rujna obavljalo se dežurstvo i sanacija požarišta na dvije lokacije unutar skladišnog prostora.
 
Zadarska-županija
Dana 17. rujna u 19:22 sati ŽVOC Zadar zaprimio je dojavu o požaru objekta na otoku Ugljanu, u uvali Mala Lamljana. Radilo se o požaru skladišnog prostora tvrtke „Cromaris“ u kojem se je nalazila ronilačka oprema. Ozlijeđenih osoba nije bilo. U gašenju požara sudjelovalo je ukupno 15 vatrogasaca sa pet vatrogasnih vozila iz JVP Zadar te DVD-a Pašman, Kali-   Kukljica i Preko, kao i jedan vatrogasni vatrogasni-eko brod ''Sv. Florijan“.
Požar je lokaliziran, a tijekom noći dežurstvo i sanacija požarišta od strane DVD-a Preko i Kukljica.
 
Državni vatrogasni operativni centar 193 nije dobio informacije o većim  ili značajnijim vatrogasnim intervencijama od drugih županijskih vatrogasnih zapovjednika ili Vatrogasnih operativnih centara.
 

VOS | VOS