DVOC 15. /16. svibnja 2024.

Izvješće Državnog vatrogasnog operativnog centra 193 o značajnijim vatrogasnim intervencijama za dan 15. /16. svibnja 2024. godine od 07:00 do 07:00 sati.

Istarska županija
Dana 15. svibnja u 03:54 sati ŽVOC Pula zaprimio je dojavu o požaru više jahti i brodica u marini u Medulinu (Osipovica). Požar je zahvatio 22 plovila (manje jahte i brodice) u samoj marini vezanih na pontonima, veći broj brodica je potpunosti izgorio, a neki su i potonuli.  Dio najbližih brodica se izvlačio s veza da se spriječi daljnje širenje požara. Kako bi se spriječilo onečišćenje mora, postavljene su brane na moru. U gašenju i sanaciji požarišta sudjelovalo je 20 vatrogasaca sa 9 vatrogasnih vozila iz JVP Pula, DVD-a Medulin i JVP Rovinj.
Požar je ugašen u 09:10 sati, a intervencija vatrogasaca završila je u 15:45 sati.
 
Dana 15. svibnja u 09:44 sati ŽVOC Pula zaprimio je dojavu o požaru objekta na adresi Kraška ulica, Pula. Radilo se o požaru električnih instalacija unutar trafostanice, dvije osobe su ozlijeđene (opekline od strujnog udara i srčani zastoj) i zbrinute od strane HMS-a prilikom čega se koristio i helikopter za prijevoz do bolnice. U gašenju požara sudjelovala su četiri vatrogasca sa jednim vatrogasnim vozilom iz JVP Pula.
Požar je ugašen u 09:50, a intervencija vatrogasaca je završila u 10:27 sati
 
Zagrebačka županija

Dana 15. svibnja u 17:19 sati ŽVOC Zagrebačke županije zaprimio je dojavu o nestaloj osobi na području Donji Desinec (Jastrebarsko). Za nestalom osobom pokrenuto je traganje, a uz pripadnike HGSS-a i MUP-a uključilo se i 36 vatrogasaca sa 10 vatrogasnih vozila iz DVD-a Gornji Desinec, Črnilovac, Petrovina, Cvetković i Jastrebarsko.
Nestala osoba pronađena je u 00:18 sati te je zbrinuta od strane HMS-a.
 
Državni vatrogasni operativni centar 193 nije dobio informacije o većim  ili značajnijim vatrogasnim intervencijama od drugih županijskih vatrogasnih zapovjednika ili Vatrogasnih operativnih centara.

VOS | VOS