DVOC 14. / 15. travanj 2022.

Izvješće Državnog vatrogasnog operativnog centra 193 o značajnijim vatrogasnim intervencijama za dan  14. / 15. travnja 2022. godine od 07:00 do 07:00 sati

Varaždinska županija
Dana 15. travnja u 4:37 sati JVP Varaždin zaprimila je dojavu o požaru kuće na adresi Bartolovec, Prilaz Jezeru. Požarom je bila zahvaćena soba, a u požaru je jedna osoba smrtno stradala. Na intervenciji gašenja požara sudjelovalo je 18 vatrogasaca sa četiri vatrogasna vozila iz JVP Varaždin i DVD-a Trnovec i Bartolovec. Požar je ugašen u 06:22 sati.

Vukovarsko-srijemska županija
Dana 14. travnja u 14:21 sati JVP Ilok zaprimila je dojavu o požaru na otvorenom prostoru na adresi Liman 2, Čarluk (Ilok). Požarom je zahvaćena trava i nisko raslinje na površini od 20 ha. Na intervenciji gašenja požara sudjelovalo je osam vatrogasaca sa dva vatrogasna vozila iz JVP Ilok. Požar je ugašen u 19:00 sati 

Zadarska županija
Dana 14. travnja u 13:00 sati ŽVOC Zadar zaprimio je dojavu o požaru na otvorenom prostoru uz prugu između Malovana i Zrmanje kod Gračaca. Požarom je zahvaćena trava i nisko raslinje na površini od 15 ha. Na intervenciji gašenja požara sudjelovalo je pet vatrogasaca sa dva vatrogasna vozila iz JVP Gračac. Požar je ugašen u 16:24 sati.

Splitsko-dalmatinska županija
Dana 14. travnja u 11:45 sati ŽVOC Split zaprimio je dojavu o požaru na otvorenom prostoru na području Podstrane, Svetog Martina 63. Radilo se o spaljivanju biljnog otpada prilikom čega je došlo do eksplozije, a uslijed čega je došlo do ozljede jedne osobe koja je zbrinuta od strane HMP-a.. Na intervenciji gašenja požara sudjelovala su četiri vatrogasca sa dva vatrogasna vozila iz JVP Podstrana i Split. Požar je ugašen, a intervencija vatrogasaca je završila u 16:15 sati.

Sisačko-moslavačka županija
Uslijed razornog potresa koji je 29.12.2020. godine pogodio Sisačko-moslavačku županiju, tijekom 14. travnja 2022. angažirane su domicilne vatrogasne snage pogođene županije.
  • Na području VOZ Glina – bez angažiranja domicilnih snaga.
  • Na području VOZ Sisak – bez angažiranja domicilnih snaga.
  • Na području VOZ Petrinja – angažirane domicilne snage (JVP Petrinja).
Prema trenutno obrađenim podacima za dan 14. travnja 2022. godine obavljena je jedna vatrogasna intervencija prijevoza vode na području Grada Petrinje na kojoj su angažirana dva vatrogasca s jednim vozilom.

 Državni vatrogasni operativni centar 193 nije dobio informacije o drugim većim ili značajnijim vatrogasnim intervencijama od drugih županijskih vatrogasnih zapovjednika ili Vatrogasnih operativnih centara.

VOS | VOS