DVOC 14. / 15. siječanj 2024.

Izvješće Državnog vatrogasnog operativnog centra 193 o značajnijim vatrogasnim intervencijama za dan 14. / 15. siječanj 2024. godine od 07:00 do 07:00 sati.

Prema evidenciji zaprimljenih i obrađenih vatrogasnih intervencija u sustavima za upravljanje vatrogasnim intervencijama u gore navedenom razdoblju zabilježene su 48 vatrogasne intervencije na kojima je sudjelovalo 56 vatrogasnih organizacija sa ukupno 245 vatrogascem i 70 vatrogasnih vozilom.
 
Zagrebačka županija
Dana 14. siječnja u 07:45 sati ŽVOC Zagrebačke županije zaprimio je dojavu o požaru i eksploziji u objektu na adresi Donja Lomnica, II. Odvojak Deverićeve. Došlo je do eksplozije na peći za plin i požara u kotlovnici u prizemlju obiteljske kuće koja je služila kao spremište i ljetna kuhinja te je tom prilikom ozlijeđena i jedna  ženska osoba koja je zbrinuta od strane HMS-a. Požarom je zahvaćena cijela prostorija i pročelje kuće te je oštećen inventar, alat, kvad i građevinski elementi. Na intervenciji su sudjelovali JVP Velika Gorica i DVD Donja Lomnica sa ukupno 17 vatrogasaca i pet vatrogasnih vozila.
Požar je ugašen u 08:34 sati, a intervencija vatrogasaca završila je u 09:57 sati.
 
Grad Zagreb
Dana 14. siječnja u 19:00 sati VOC Grada Zagreba zaprimio je dojavu o požaru objekta na adresi Zagreb, Kozari put III. - II. Odvojak. Požarom je bio zahvaćen dnevni boravak  koji je u potpunosti izgorio te se proširio na dio krova kuće. Ozlijeđenih osoba nije bilo. Na intervenciji gašenja požara sudjelovala je JVP Zagreb s 13 vatrogasaca i četiri vatrogasna vozila.
Požar je ugašen, a intervencija vatrogasaca završila je u 21:25 sati.
 
Državni vatrogasni operativni centar 193 nije dobio informacije o većim ili značajnijim vatrogasnim intervencijama od drugih županijskih vatrogasnih zapovjednika ili Vatrogasnih operativnih centara.
 

VOS | VOS