DVOC 14. / 15. listopad 2023.

Izvješće Državnog vatrogasnog operativnog centra 193 o vatrogasnim intervencijama za dan  14. / 15. listopad 2023. godine od 07:00 do 07:00 sati

Prema evidenciji zaprimljenih i obrađenih vatrogasnih intervencija u sustavima za upravljanje vatrogasnim intervencijama u gore navedenom razdoblju zabilježeno je 104 vatrogasnih intervencija na kojima je sudjelovalo 117 vatrogasnih organizacija sa ukupno 465 vatrogasaca i 142 vatrogasnih vozila.

Grad Zagreb
Dana 14. listopada u 19:54 sati VOC Grada Zagreba zaprimio je dojavu o požaru kuće na adresi Zagreb, Vrbanići (Dubrava). Radilo se o požaru dnevnog boravka pri čemu je izgorio kauč i kuhinjski element. Radi požara dvije osobe su zbog udisanja dima zbrinute od strane HMS. Na intervenciji gašenja požara sudjelovala je JVP Zagreb sa ukupno 14 vatrogasaca i četiri vatrogasna vozila.
Intervencija vatrogasaca završila je u 21:27 sati.

Istarska županija
Dana 14. listopada u 11:43 sati JVP Pula zaprimila je dojavu o eksploziji u plovilu koje se nalazi na suhom doku marine Veruda. Dolaskom na mjesto događaja utvrđeno je da nema potrebe za gašenjem nego se pristupilo prozračivanju plovila otvaranjem svih prozora i pretinaca. U eksploziji je ozlijeđena jedna osoba koju su zbrinuli djelatnici HMP. Na intervenciji su bila četiri vatrogasca sa jednim vozilom iz JVP Pula.
Intervencija vatrogasaca završila je u 12:34 sati.

Državni vatrogasni operativni centar 193 nije dobio informacije o većim ili značajnijim vatrogasnim intervencijama od drugih županijskih vatrogasnih zapovjednika ili Vatrogasnih operativnih centara.

VOS | VOS