DVOC 13./14. siječnja 2022

Izvješće Državnog vatrogasnog operativnog centra 193 o značajnijim vatrogasnim intervencijama za dan 13./14. siječnja 2022. godine od 07:00 do 07:00 sati.

Sisačko-moslavačka županija
Uslijed razornog potresa koji je 29.12.2020. godine pogodio Sisačko-moslavačku županiju, tijekom 13. siječnja 2022. angažirane su domicilne vatrogasne snage pogođene županije.
  • Na području VOZ Glina – bez angažiranja domicilnih snaga.
  • Na području VOZ Sisak – bez angažiranja domicilnih snaga.
  • Na području VOZ Petrinja – angažirane domicilne snage (JVP Petrinja).
Prema trenutno obrađenim podacima za dan 13. siječnja 2022. godine obavljene su 2 vatrogasne intervencije na kojima su angažirana 2 vatrogasca s 2 vozila
Realizirane aktivnosti tijekom dana/poteškoće/planirane aktivnosti:
Na području Grada Petrinje 1 izvid za ispumpavanje bunara i 1 prijevoz vode.
 
Splitsko-dalmatinska županija
Požar otvorenog prostora za koji je ŽVOC Split zaprimio dojavu dana 10. siječnja u 21:13 sati, na predjelu Ivašnjak kod Lokve Rogoznice, ugašen je 13. siječnja u 17:00 sati.  
Radilo se o požaru trave, niskog raslinja i borove šume na procijenjenoj površini od 115 ha.
 
Šibensko-kninska županija
Dana 12. siječnja u 21:42 sati ŽVOC Šibenik zaprimio je dojavu o požaru otvorenog prostora na području Kijeva, predio Ercegovci. U požaru trave i niskog raslinja izgorjela je površina od 15 ha Na intervenciji gašenja požara sudjelovala su četiri vatrogasaca sa dva vatrogasna vozila iz JVP Knin i  DVD Kijevo.                                                                                  
Požar je ugašen 13. siječnja u 12:30 sati.
 
Zadarska županija
Dana 13. siječnja u 18:22 sati ŽVOC Zadar zaprimio je dojavu o požaru otvorenog prostora na području mjesta Sveti Filip i Jakov. U požaru trave i niskog raslinja izgorjela je površina od 8 ha.
Na intervenciji gašenja požara sudjelovalo je devet vatrogasaca sa četiri vatrogasna vozila iz JVP Biograd i  DVD Sveti Filip i Jakov.                                               

Vatrogasna intervencija završila je u 19:50 sati.
 
Zagrebačka županija

Dana 14. siječnja u 02:53 sati ŽVOC Zagrebačke županije zaprimio je dojavu o prometnoj nesreći i požaru osobnog vozila kod naplatnih kućica u Svetoj Heleni. Osobno vozilo udarilo je u betonski razdjelnik prometnih traka kod naplatnih kućica te je došlo do zapaljenja osobnog vozila i pri tome je smrtno stradala jedna osoba. Na intervenciji gašenja požara i spašavanja sudjelovalo je sedam vatrogasaca sa dva vatrogasna vozila iz DVD Blaževdol.     
Vatrogasna intervencija završila je u 03:55 sati.

VOS