DVOC 13./14. rujan 2024.

Izvješće Državnog vatrogasnog operativnog centra 193 o značajnijim vatrogasnim intervencijama za dan 13./14. rujan 2024. godine od 07:00 do 07:00 sati

Prema evidenciji zaprimljenih i obrađenih vatrogasnih intervencija u sustavima za upravljanje vatrogasnim intervencijama u navedenom razdoblju zabilježene su 103 vatrogasne intervencije na kojima je kumulativno sudjelovalo 114 vatrogasnih organizacija s ukupno 365 vatrogasaca i 134 vatrogasna vozila.
 
 Zadarska županija

Dana 12. rujna u 15:33 sati ŽVOC Zadar zaprimo je dojavu o požaru na otvorenom prostru na adresi Bibinje. Radilo se o požaru reciklažnog dvorišta za zbrinjavanje sekundarne sirovine. Tijekom dana 13. rujna i dalje se radilo na sanaciji i gašenju reciklažnog materijala na kojem je ukupno sudjelovalo 30 vatrogasaca sa 18 vatrogasnih vozila iz IVP Zadar, JVP-a Zadar i DVD-a općine Sukošan i Sv. Filip i Jakov. Tijekom noći obavljalo se dežurstvo sa tri vatrogasca i jednim vozila iz JVP Zadar.
 
 Dana 14. rujna u 05:03 sati ŽVOC Zadar zaprimo je dojavu o požaru u kući na adresi Bibinje, Ulica Zvonimira Sikirića 5. Radilo se o požaru u kući, gdje je prilikom gašenja pronađena jedna smrtno stradala osoba. Na intervenciji gašenja požara sudjelovalo je pet vatrogasaca sa dva vatrogasna vozila iz JVP Zadar. Požar je ugašen, a dežurstvo na požarištu je i dalje u tijeku.
 
Primorsko-goranska županija
Dana 13. rujna na području županije zabilježen je veći broj tehničkih intervencija uzrokovan posljedicama obilne kiše i jakog vjetra. Zabilježeno je ukupno osam tehničkih intervencija na kojima je kumulativno sudjelovalo 27 vatrogasaca s osam vozila iz JVP-a Opatija, Grada Rijeke, Grada Krka i Grada Mali Lošinj te DVD Lošinj. Tehničke intervencije obuhvaćale su uklanjanje grana i stabala te ispumpavanje vode iz broda i objekta.
 
Šibensko-kninska županija
Dana 13. rujna na području županije zabilježen je veći broj tehničkih intervencija uzrokovan posljedicama kiše i jakog vjetra. Zabilježeno je ukupno osam tehničkih intervencija na kojima su kumulativno sudjelovala 23 vatrogasca s osam vozila iz DVD-a Tisno, Bilice, Rogoznica, Šibenik i Biskupija. Tehničke intervencije obuhvaćale su ispumpavanje vode iz objekata, čišćenje kolnika te uklanjanje grana i stabala.

VOS