DVOC 12. / 13. srpanj 2023. godine

Izvješće Državnog vatrogasnog operativnog centra 193 o vatrogasnim intervencijama za dan 12. / 13. srpanj 2023. godine od 07:00 do 07:00 sati

Grad Zagreb
Dana 12. srpnja na području grada Zagreba zabilježen je veći broj intervencija uzrokovan posljedicama jakog vjetra koji je zahvatio navedeno područje. Bilježimo 24 tehničke intervencije na kojima je ukupno sudjelovalo 78 vatrogasaca sa 27 vatrogasnih vozila iz JVP Grada Zagreba i DVD Sesvete, Dubrava, Belovar, Lužan, Šestine, Kučilovina i Trnje. Većinom se radilo o uklanjanju stabala i granja.

Bjelovarsko-bilogorska županija
Dana 12. srpnja u 09:08 sati JVP Grubišno Polje zaprimio je dojavu o požaru trgovačkog centra na adresi Grubišno Polje, Nikole Šubića Zrinskog 39. Požarom je bila zahvaćena trgovina mješovite robe. Ozlijeđenih osoba nije bilo. Na intervenciji gašenja požara sudjelovalo je ukupno 38 vatrogasaca sa 17 vatrogasnih vozila iz JVP Grubišno Polje, JVP Bjelovar, JVP Daruvar, JVP Garešnica, DVD Veliki Grđevac, DVD Grubišno polje, DVD Velika Barna, VZ Bjelovarsko-bilogorske županije, VZ grada Bjelovara i VZO Veliki Grđevac. 
Na dežurstvu i sanaciji požarišta ostaju vatrogasci iz JVP Grubišno Polje.

Zadarska županija
Dana 12. srpnja u 13:24 sati ŽVOC Zadar zaprimio je dojavu o požaru otvorenog prostora na području otoka Paga-mjesta Kolan. Požarom je zahvaćena trava, nisko raslinje i makija na površini od 8 ha. Na intervenciji gašenja požara sudjelovala su dva protupožarna zrakoplova Canadair CL 415 te ukupno 39 vatrogasaca sa 11 vatrogasnih vozila iz JVP Pag i DVD Kolan, Sv. Martin Povljana te iz Ličko-senjske županije DVD Novalja i DVD Barbati.
Požar je lokaliziran u 15:49 sati, a ugašen u 04:56 sati.

Međimurska županija
Tijekom jutarnjih sati područje županije zahvatilo je nevrijeme praćeno jakim vjetrom koji je uzrokovao rušenje stabala i oštećenja krovišta. U promatranom vremenu bilježimo 18 tehničkih vatrogasnih intervencija uklanjanja stabala i granja te sanacije krovišta. Na spomenutim intervencijama kumulativno su sudjelovala 42 vatrogasca sa 18 vatrogasnih vozila iz JVP Čakovec i 16 DVD-a sa područja županije.

Državni vatrogasni operativni centar 193 nije dobio informacije o većim ili značajnijim vatrogasnim intervencijama od drugih županijskih vatrogasnih zapovjednika ili Vatrogasnih operativnih centara.

VOS | VOS