DVOC 12./13. rujan 2024.

Izvješće Državnog vatrogasnog operativnog centra 193 o značajnijim vatrogasnim intervencijama za dan 12./13. rujan 2024. godine od 07:00 do 07:00 sati.

Prema evidenciji zaprimljenih i obrađenih vatrogasnih intervencija u sustavima za upravljanje vatrogasnim intervencijama u navedenom razdoblju zabilježeno je 158 vatrogasnih intervencija na kojima je kumulativno sudjelovalo 181 vatrogasna organizacija s ukupno 528 vatrogasaca i 199 vatrogasnih vozila.
 
Zagrebačka županija
Dana 12. rujna u 15:21 sati ŽVOC Zagrebačke županije zaprimio je dojavu o požaru objekta na adresi Brezje (Sveta Nedelja). Radilo se o požaru električnih uređaja i instalacija unutar obiteljske kuće, uslijed kojeg je jedna osoba ozlijeđena (udisanje dima) te je ista zbrinuta od strane HMS-a. Na intervenciji gašenja požara sudjelovala su tri vatrogasca s jednim vatrogasnim vozilom iz DVD-a Strmec.
Požar je ugašen, a intervencija vatrogasaca je završila u 16:21 sati.
 
Osiječko-baranjska županija

Dana 12. rujna u 17:10 sati JVP Beli Manastir zaprimio je dojavu o požaru na otvorenom prostoru na adresi Popovac. Radilo se o požaru strništa ukupne opožarene površine od 7,5 ha, uslijed kojeg je jedna osoba (vlasnica) smrtno stradala. Na intervenciji gašenja požara sudjelovalo je šest vatrogasaca s tri vatrogasna vozila iz JVP Beli Manastir i DVD-a Popovac.
Požar je ugašen, a intervencija vatrogasaca je završila u 19:10 sati.
 
Zadarska županija
Dana 12. rujna u 15:33 sati ŽVOC Zadar zaprimo je dojavu o požaru na otvorenom prostru na adresi Bibinje. Radilo se o požaru reciklažnog dvorišta za zbrinjavanje sekundarne sirovine. Ozlijeđenih osoba nije bilo. Na intervenciji gašenja požara sudjeluje 18 vatrogasaca sa 10 vatrogasnih vozila iz IVP Zadar, JVP-a Zadar i DVD Sukošan. Tijekom noći vršilo se dežurstvo i sanancija požarišta sa 14 vatrogasaca i 10 vozila iz IVP Zadar, JVP Zadar i DVD-a Sukošan.
Požar je aktivan.
 
Istarska županija
Dana 12. rujna na području županije zabilježen je veći broj tehničkih intervencija uzrokovan posljedicama obilne kiše i jakog vjetra. Zabilježene su ukupno 23 tehničke intervencije na kojima je kumulativno sudjelovalo 58 vatrogasaca s 26 vozila iz JVP-a Umag, Labin, Pula te DVD-a Buje i Oprtalj. Tehničke intervencije obuhvaćale su ispumpavanje vode iz objekata, prometnica i kolnika te uklanjanje grana i stabala.
 
Šibensko-kninska županija
Dana 12. rujna na području županije zabilježen je veći broj tehničkih intervencija uzrokovan posljedicama obilne kiše i jakog vjetra. Zabilježene su ukupno 12 tehničke intervencije na kojima je kumulativno sudjelovalo 39 vatrogasaca s 12 vozila iz JVP-a Šibenik te DVD-a Bilice, Skradin, Promina, Tisno i Zablaće. Tehničke intervencije obuhvaćale su ispumpavanje vode iz objekata, prometnica i kolnika te uklanjanje grana i stabala.

VOS