DVOC 12. / 13. prosinca 2021.

Izvješće Državnog vatrogasnog operativnog centra 193 o značajnijim vatrogasnim intervencijama za dan 12. / 13. prosinac 2021. godine od 07:00 do 07:00 sati

Sisačko-moslavačka županija
Uslijed razornog potresa koji je 29.12.2020. godine pogodio Sisačko-moslavačku županiju, tijekom 12. prosinca 2021. angažirane su domicilne vatrogasne snage pogođene županije.
  • Na području VOZ Glina – bez angažiranja domicilnih snaga.
  • Na području VOZ Sisak – bez angažiranja domicilnih snaga.
  • Na području VOZ Petrinja – angažirane domicilne snage (JVP Petrinja).
Prema trenutno obrađenim podacima za dan 12. prosinca 2021. godine obavljena je jedna vatrogasna intervencija na kojoj je angažiran jedan vatrogasac sa jednim vatrogasnim vozilom.

Realizirane aktivnosti tijekom dana/poteškoće/planirane aktivnosti: 
Na području Grada Petrinje izvršen jedan prijevoz vode.

 Koprivničko-križevačka županija
Dana 12. prosinca u 21:57 sati JVP Koprivnica zaprimila je dojavu o požaru objekta na adresi Koprivnica, Ulica Bajer. Požarom je bila zahvaćena veća količina otpada i smeća, te prozor unutar prostora kuće koji je u potpunosti začađen gustim crnim dimom. U požaru nije bilo ozlijeđenih osoba. Sudjelovalo je ukupno sedam vatrogasca sa četiri vatrogasna vozila iz JVP Koprivnica i DVD Koprivnica.
Požar je lokaliziran u 22:47 sati, a intervencija vatrogasaca završila je u 23:44 sati.

Vukovarsko-srijemska županija
Na području Grada Iloka i Vukovara, tijekom dana 12. prosinca odrađeno je šest tehničkih intervencija uklanjanja stabala i jedna intervencija izvlačenja teretnog vozila radi nevremena koje je zahvatilo područje ove županije. Na navedenim intervencijama kumulativno ukupno je bio angažiran 21 vatrogasac sa sedam vatrogasnih vozila.
  
Državni vatrogasni operativni centar 193 nije dobio informacije o većim ili značajnijim vatrogasnim intervencijama od drugih županijskih vatrogasnih zapovjednika ili Vatrogasnih operativnih centara.

VOS | VOS