DVOC 11. / 12. ožujka 2024.

Izvješće Državnog vatrogasnog operativnog centra 193 o značajnijim vatrogasnim intervencijama za dan 11. / 12. ožujak 2024. godine od 07:00 do 07:00 sati.

Prema evidenciji zaprimljenih i obrađenih vatrogasnih intervencija u sustavima za upravljanje vatrogasnim intervencijama u gore navedenom razdoblju zabilježene su 184 vatrogasne intervencije na kojima je sudjelovala 210 vatrogasnih organizacija sa ukupno 485 vatrogasaca i 215 vatrogasnih vozila.
 
Zadarska županija
Tijekom noći 10./11. ožujka područje županije zahvatile su jake oborine što je uzrokovalo plavljenje brojnih objekata, prometnica i vozila te odrona kamenja. Uslijed velike količine oborinskih voda vatrogasci su odradili 97 tehničkih intervencija ispumpavanja i izvida na kojima je kumulativno sudjelovalo 195 vatrogasaca sa 107 vatrogasnih vozila iz JVP-a Zadar, Pag i Benkovac, IVP Zadar te osam DVD-a sa područja županije.
 
Šibensko-kninska županija
Tijekom noći 10./11. ožujka područje županije zahvatile su jake oborine i vjetar što je uzrokovalo plavljenje brojnih objekata, prometnica te padanje stabala i granja. Uslijed velike količine oborinskih voda vatrogasci su odradili 42 tehničke intervencije i izvida na kojima je kumulativno sudjelovalo 90 vatrogasaca sa 53 vatrogasna vozila iz JVP-a Knin, Drniš, Vodice, i Šibenik te devet DVD-a sa područja županije.
 
Splitsko-dalmatinska županija
Tijekom noći 10./11. ožujka područje županije zahvatio olujni vjetar sa mjestimičnom kišom što je uzrokovalo većinom padanje stabala, grana, stupova i ograda te plavljenja manjeg broja objekata. Uslijed olujnog vjetra vatrogasci su odradili 18 tehničkih intervencija na kojima su kumulativno sudjelovala 44 vatrogasca sa 19 vatrogasnih vozila iz JVP-a Split, Sinj i Podstrana te šest DVD-a sa područja županije.
 
Državni vatrogasni operativni centar 193 nije dobio informacije o većim  ili značajnijim vatrogasnim intervencijama od drugih županijskih vatrogasnih zapovjednika ili Vatrogasnih operativnih centara.

VOS | VOS