DVOC 10. / 11. siječnja 2022.

Izvješće Državnog vatrogasnog operativnog centra 193 o značajnijim vatrogasnim intervencijama za dan 10./11. siječnja 2022. godine od 07:00 do 07:00 sati.

Sisačko-moslavačka županija
Uslijed razornog potresa koji je 29.12.2020. godine pogodio Sisačko-moslavačku županiju, tijekom 10. siječnja 2022. angažirane su domicilne vatrogasne snage pogođene županije.
  • Na području VOZ Glina – bez angažiranja domicilnih snaga.
  • Na području VOZ Sisak – bez angažiranja domicilnih snaga.
  • Na području VOZ Petrinja – angažirane domicilne snage (JVP Petrinja).

Prema trenutno obrađenim podacima za dan 10. siječnja 2022. godine obavljena je 1 vatrogasna intervencija na kojoj je angažiran 1 vatrogasac s 1 vozilom.
Realizirane aktivnosti tijekom dana/poteškoće/planirane aktivnosti: 
Na području Grada Petrinje 1 prijevoz vode.

Primorsko goranska županija
Dana 10.siječnja 2022.godine na Riječkom  području zabilježen je povećan broj vatrogasnih intervencija kao posljedice jakog vjetra. Tako su na području županije zabilježene 22 tehničke intervencije na kojima je sudjelovalo ukupno 65 vatrogasaca sa 25 vatrogasnih vozila. Većinom se radilo o uklanjanju stabla, pokidanom granju, uklanjanju električnih i telefonskih stupova kao i raznih metalnih ograda.

Šibensko kninska županija
Dana 10. siječnja u 13:37 sati ŽVOC Šibenik zaprimio je dojavu o požaru otvorenog prostora na predjelu Jasenovo, između Žaborića i Jadrtovca. Radilo se o požaru trave, niskog raslinja, makije i borove šume. Požarom je bilo zahvaćeno oko 30 ha trave, niskog raslinja makije i borovine. Zatražena je bila pomoć zrakoplova  Canadair ali zbog loših vremenskih uvjeta nije mogao poletjeti. Također je zbog požara bila isključena struja na tome području od 14:24 sati do 17:12 sati. Na intervenciji gašenja požara sudjelovalo je 57 vatrogasaca sa 21 vatrogasnim vozilom iz JVP Šibenik, IVP Šibenik, DVD Primošten, Brodarica, Zablaće, Zaton, Grebaštica, Šibenik, Perković, Pirovac, Bilice i Vodice.
Intervencija vatrogasaca završila je u 19:06 sati.

Splitsko dalmatinska županij
Dana 10. siječnja u 21:13 sati ŽVOC Split zaprimio je dojavu o požaru otvorenog prostora na predjelu Ivašnjak kod Lokve Rogoznice. Radi se o požaru trave, niskog raslinja, i borove šume. Od 23:50 sati na području zahvaćenim požarom isključena je struja jer kroz to  područje prolazi dalekovod. Na intervenciji gašenja požara sudjeluje 108 vatrogasaca sa 33 vatrogasna vozila sa operativnih područja Omiš, Makarska, Split, Kaštela, Solin, Sinj, Imotski, Trogir i IVP Split-Divulje.
Požar je i dalje aktivan. 

Brodsko posavska županija
Dana 10. siječnja u 23:40 sati ŽC 112 Slavonski Brod zaprimio je dojavu o požaru u kuhinji restorana „Glembaj“ na adresi Andrije Štampara 36, Slavonski Brod. Požarom je bila zahvaćena kuhinjska napa i friteza te se isti proširio na tavanski prostor i krovište. Požar su ugasili vatrogasci JVP Slavonski Brod sa 8 vatrogasaca i 2 vatrogasna vozila.
Intervencija vatrogasaca je završila 11.siječnja u 02:28 sati.

VOS | VOS