DVOC 10. / 11. rujna 2012.

Izvješće Državnog vatrogasnog operativnog centra 193 o značajnijim vatrogasnim intervencijama za dan 10./11. rujna 2022. godine od 07:00 do 07:00 sati

Sisačko-moslavačka županija
Uslijed razornog potresa koji je 29.12.2020. godine pogodio Sisačko-moslavačku županiju, tijekom dana 10. rujna 2022. godine na području grada Petrinje obavljena su tri prijevoza pitke vode na kojima su angažirana tri vatrogasca sa tri vatrogasna vozila.

Dana 09. rujna u 21:43 sati JVP Novska zaprimila je dojavu o sudaru putničkog i teretnog vlaka području Rajića kod Novske. U naletu putničkog vlaka na zaustavljen teretni vlak došlo je do prevrtanja lokomotive i putničkih vagona te su smrtno stradale tri osobe (strojovođa i dvije osobe), a 12 osoba je ozlijeđeno te su zbrinute od strane HMP i prevezene u bolnice: Nova Gradiška, Pakrac i Slavonski Brod. Tijekom dana 10. rujna i noći 11.rujna na intervenciji radi ispomoći u saniranju posljedica prometne nesreće te ispomoći radi uviđaja (davanja rasvjete tijekom noći) sudjelovali su vatrogasci iz JVP Novska sa šest vatrogasaca i tri vatrogasna vozila. Intervencija vatrogasaca i dalje u tijeku.

Grad Zagreb
Dana 09./10. rujna tijekom noći, područje Grada Zagreba zahvatilo je nevrijeme praćeno jakim vjetrom i kišom. Tijekom dana 10. rujna ukupno je odrađeno 25 tehničkih intervencija uklanjanja stabala i granja, uklanjanje crijepova sa krovova te jedna intervencija ispumpavanja vode na kojima su kumulativno sudjelovala 80 vatrogasaca sa 30 vatrogasnih vozila iz JVP Zagreb i DVD Šestine.

Državni vatrogasni operativni centar 193 nije dobio informacije o drugim većim ili značajnijim vatrogasnim intervencijama od drugih županijskih vatrogasnih zapovjednika ili Vatrogasnih operativnih centara.

VOS | VOS