DVOC 10. / 11. ožujka 2022.

Izvješće Državnog vatrogasnog operativnog centra 193 o značajnijim vatrogasnim intervencijama za dan 10. / 11. ožujka 2022. godine od 07:00 do 07:00 sati.

Sisačko-moslavačka županija
Uslijed razornog potresa koji je 29.12.2020. godine pogodio Sisačko-moslavačku županiju, tijekom 10. ožujka 2022. nisu angažirane domicilne vatrogasne snage pogođene županije.
  • Na području VOZ Glina – bez angažiranja domicilnih snaga.
  • Na području VOZ Sisak – bez angažiranja domicilnih snaga.
  • Na području VOZ Petrinja – bez angažiranja domicilnih snaga.
Prema trenutno obrađenim podacima za dan 10. ožujka 2022. godine nije bilo vatrogasnih intervencija.
Realizirane aktivnosti tijekom dana/poteškoće/planirane aktivnosti:
Nije bilo vatrogasnih aktivnosti.
 
Krapinsko-zagorska županija
Dana 10. ožujka u 20:04 sati ŽVOC Zabok zaprimio je dojavu o požaru na otvorenom prostoru na lokaciji Juranšćina, Juranšćina bb. Požarom je bila zahvaćena trava i nisko raslinje na površini od 6 ha. Na intervenciji gašenja požara sudjelovalo je ukupno 9 vatrogasaca sa jednim vatrogasnim vozilom  iz DVD Belec.
Požar je ugašen u 20:51 sati.
 
Zagrebačka županija
Dana 10. ožujka 2022. godine u 11:38 sati JVP Samobor zaprimila je dojavu o požaru na otvorenom prostoru na lokaciji Samobor, Ulica Nikole Šubića Zrinskog 14. Požarom je bila zahvaćena trava i nisko raslinje na površini od 6 ha. Na intervenciji gašenja požara sudjelovala su dva vatrogasaca i jedno vatrogasno  vozilo iz JVP Samobor.
Požar je ugašen u 12:28 sati.
 
Grad Zagreb
Dana 10. ožujka u 23:12 sati VOC Grada Zagreba zaprimio je dojavu o eksploziji i mirisu po plinu na adresi Jarun, Jarunska 2A. Po dolasku na mjesto događaja utvrđeno je da se radi o krateru na površini oko 3x4 m2 i dubine oko 1,5 m u kojem se nalazi motor aviona, a po okolnom terenu je nađeno još razbacanih dijelova te je oštećeno stotinjak automobila. Na intervenciji sudjelovalo je 11 vatrogasaca sa tri vatrogasna vozila iz JVP Grada Zagreba te nekoliko službi iz policije i UHS Grada Zagreba.
Vatrogasna intervencija je završila u 01:42 sati.
 
Zadarska županija
Dana 10. ožujka u 18:39 sati ŽVOC Zadar zaprimio je dojavu o požaru na otvorenom prostoru na lokaciji Zemunik Gornji, Gornji Zemunik ulica I. Požarom je bila zahvaćena trava, nisko raslinje i makija na površini od 6 ha. Na intervenciji gašenja požara sudjelovalo je devet vatrogasaca sa tri vatrogasna vozila iz JVP Zadar.
Požar je ugašen, a vatrogasna intervencija je završila u 20:50 sati.
 
Splitsko – dalmatinska županija
Dana 10. ožujka u 10:45 sati ŽVOC Split zaprimio je dojavu o požaru na otvorenom prostoru na lokaciji Sinj, Glavice. Požarom je bila zahvaćena trava i nisko raslinje na površini od 10 ha. Na intervenciji gašenja požara sudjelovala su dva vatrogasca sa jednim vatrogasnim vozilom iz JVP Sinj.
Požar je ugašen, a vatrogasna intervencija je završila u 11:30 sati.

Dana 10. ožujka u 13:03 sati ŽVOC Split zaprimio je dojavu o požaru na otvorenom prostoru na lokaciji Kreševo, Tovo. Požarom je bila zahvaćena trava, nisko raslinje i nešto maslina na površini od 6 ha. Na intervenciji gašenja požara sudjelovalo je ukupno 40 vatrogasaca sa 12 vatrogasnih vozila iz DVD-a Gata, Lovreć, Omiša, Dalmacija Dugi Rat, Kučiće i Zadvarje.
Požar je ugašen u 16:50 sati.

Dana 10. ožujka u 19:26 sati ŽVOC Split zaprimio je dojavu o požaru na otvorenom prostoru na lokaciji Jesenice, Staro Selo. Požarom je zahvaćena trava, nisko raslinje, makija i borova šuma na površini oko 50 ha. Na intervenciji gašenja požara sudjeluju IVP Split, DVD-a Dalmacija Dugi Rat, Gata, Omiš, Vranjic, Baška Voda, Općine Brela, Kučiće, Žrnovnica, Split, Mladost, Gomilica, Kaštela, Solin te VZG Split, VZG Omiša i JVP-e Podstrana, Split i Makarska sa ukupno 106 vatrogasaca sa 32 vatrogasnih vozila.
Požar je aktivan.

Državni vatrogasni operativni centar 193 nije dobio informacije o drugim većim ili značajnijim vatrogasnim intervencijama od drugih županijskih vatrogasnih zapovjednika ili Vatrogasnih operativnih centara.
 

VOS | VOS