DVOC 1. / 2. srpnja 2022.

 Izvješće Državnog vatrogasnog operativnog centra 193 o značajnijim vatrogasnim intervencijama za dan 01./02. srpnja 2022. godine od 07:00 do 07:00 sati.

Sisačko-moslavačka županija
Uslijed razornog potresa koji je 29.12.2020. godine pogodio Sisačko-moslavačku županiju, tijekom 01. srpnja 2022. odrađene su tri vatrogasne intervencije prijevoza vode u gradu Petrinji gdje su bila angažirana četiri vatrogasca sa tri vatrogasna vozila iz JVP Petrinja.

Dana 01. srpnja u 08:12 sati JVP Sisak zaprimila je dojavu o požaru objekta na adresi Novo Pračno b.b., Sisak.
Radilo se o požaru hale tvrtke Royal Media d.o.o. koji se ponovo aktivirao. U požaru jedan djelatnik tvrtke ozlijeđen je radi udisanja dima, te je zbrinut od strane HMP.

Na intervenciji gašenja požara sudjelovala je JVP Sisak sa pet vatrogasaca i tri vatrogasna vozila. Na požarištu tijekom noći dežurstvo daje JVP Sisak sa dva vatrogasca i jednim vatrogasnim vozilom.

Zagrebačka županija
Dana 01. srpnja u 21:47 sati ŽVOC Zagrebačke županije zaprimila je dojavu o prometnoj nesreći u cestovnom prometu u graničnom području Zagrebačke i Varaždinske županije između naselja Mirkovec Breznički i Dubovec Bisaški.
Do prometne nesreće je došlo radi prevrtanja traktora na osobu koja je bila zaglavljena te je i preminula.
Na tehničkoj intervenciji vatrogasaca iz Zagrebačke županije sudjelovali su vatrogasci iz DVD Sveti Ivan Zelina i DVD Komin sa ukupno 12 vatrogasaca i tri vozila, a iz Varaždinske županije DVD Novi Marof i DVD Bisag.
Mjesto nesreće je unutar područja naselja Mirkovec Breznički te su osiguranje i dežurstvo preuzeli vatrogasci iz Varaždinske županije, a vatrogasne snage iz Zagrebačke županije su završile sa intervencijom.
Vatrogasna intervencija završila u 02:58 sati.

Primorsko-goranska županija
Dana 01. srpnja u 11:25 sati ŽVOC Rijeka zaprimio je dojavu o požaru objekta na adresi Mali Lošinj, Dražica 18.
Požarom je bio zahvaćen skladišni prostor na prvom katu površine 400m2 tvrtke Elipso unutar objekta površine 1000 m2. Prizemni dio objekta, prodajni prostor, natopljen je vodom. Na intervenciji gašenja požara sudjelovalo je 29 vatrogasaca sa sedam vatrogasnih vozila iz JVP Grada Mali Lošinj, DVD Lošinj i DVD Cres.
Požar je ugašen u 22:30 sati, a na dežurstvu je JVP Grada Mali Lošinj sa šest vatrogasaca i dva vozila.

Dana 01. srpnja u 11:25 sati ŽVOC Rijeka zaprimio je dojavu o požaru otvorenog prostora na području Brod Moravice, Lokvica. Požarom je bila zahvaćena trava i nisko raslinje na površini od 25 ha. Na intervenciji gašenja požara sudjelovalo je 10 vatrogasaca sa dva vatrogasna vozila iz DVD Brod Moravice.
Požar je ugašen u 16:20 sati. 

VOS