DVOC 01./02. rujan 2024.

Izvješće Državnog vatrogasnog operativnog centra 193 o značajnijim vatrogasnim intervencijama za dan 01./02. rujan 2024. godine od 07:00 do 07:00 sati.

Prema evidenciji zaprimljenih i obrađenih vatrogasnih intervencija u sustavima za upravljanje vatrogasnim intervencijama u navedenom razdoblju zabilježene su 64 vatrogasne intervencije na kojima je kumulativno sudjelovalo 98 vatrogasnih organizacija sa ukupno 353 vatrogasca i 118 vatrogasnih vozila te pet protupožarnih zrakoplova.
 
Splitsko-dalmatinska županija
Dana 26. kolovoza ŽVOC Split zaprimio je dojavu o požaru na otvorenom prostoru na području Žrnovnice, Markovača - Sitno Gornje.
Požar je lokaliziran dana 31. kolovoza u 17:30 sati, a tijekom dana 01. rujna na sanaciji i osiguranju požarišta angažirani su vatrogasci iz JVP Split i DVD Žrnovnica.
 
Dana 01. rujna u 16:09 sati ŽVOC Split zaprimio je dojavu o požaru na otvorenom prostoru na području Korušca (Klis). Požarom je zahvaćena trava, nisko raslinje i makija na površini od 4 ha. Na intervenciji gašenja požara sudjelovalo je 15 vatrogasaca sa 6 vatrogasnih vozila iz DVD-a: Zagora, Muć, Klis i Solin. Pored zemaljskih snaga, na intervenciji gašenja požara angažiran je jedan protupožarni zrakoplov Canadair CL-415.
Požar je ugašen u 20:00 sati.
 
Dana 01. rujna u 17:41 sati ŽVOC Split zaprimo je dojavu o požaru na otvorenom prostoru na području Žrnovnice, Dvori (u blizini izvora rijeke Žrnovnice). Požarom je zahvaćena trava, nisko raslinje i makija na trenutno ne procijenjenoj površini. Na intervenciji gašenja požara sudjelovalo je ukupno 97 vatrogasaca sa 26 vatrogasnih vozila te četiri protupožarna zrakoplova Canadair CL-415 (jedan od Canadair-a preusmjeren je sa požara u Korušci). Tijekom noći na gašenju požara angažiran je gore navedeni broj vatrogasaca sa OP Split, Trogir, Omiš, Kaštela i Solin.
Požar je aktivan.
 
Istarska županija

Dana 31. kolovoza u 15:00 sati ŽVOC Pula zaprimio je dojavu o požaru na otvorenom prostoru na području Šegotići-Marčana. Požar je lokaliziran, a zahvaćena je trava, nisko raslinje i bjelogorična šuma na površini od 15 ha.
Tijekom dana 01. rujna angažirano je 6 vatrogasaca sa tri vatrogasna vozila iz JVP Pula, a tijekom noći na daljnjoj sanaciji i osiguranju požarišta angažirano je 5 vatrogasaca iz JVP Pula.
 
Požeško - slavonska županija
Dana 01. rujna u 12:41 sati JVP Požega zaprimio je dojavu o požaru na otvorenom prostoru u naselju Golobrdci. Požarom je zahvaćena trava i otpad na površini od 6 ha. Na intervenciji gašenja požara sudjelovalo je 5 vatrogasaca sa tri vatrogasna vozila iz JVP Požega.
Požar je ugašen u 17:00 sati.

VOS