Dan državnosti Republike Hrvatske

Slika /slike/Dan-drzavnosti.jpg

Svim građankama i građanima Republike Hrvatske čestitamo Dan Državnosti!

Dan državnosti u Republici Hrvatskoj praznik je koji se obilježava 30. svibnja, u spomen na konstituiranje prvoga demokratski izabranog višestranačkog Sabora 30. svibnja 1990. i na povijesnu ulogu Hrvatskog sabora u očuvanju hrvatske državnosti.

Na današnji dan prisjećamo se slavnog i teškog vremena iz novije hrvatske povijesti, u kojem je stvorena moderna Republika Hrvatska. Ne smijemo zaboraviti ulogu hrvatskih vatrogasaca, koji su rame uz rame s pripadnicima Hrvatske vojske, Ministarstva unutarnjih poslova i drugih službi, u teškim ratnim uvjetima nastavili s obavljanjem humane dužnosti, čineći treći stup obrane od agresije.

I danas hrvatski vatrogasci predstavljaju stup sigurnosti za naše građane, ne samo kod požara i eksplozija, već i kod saniranja posljedica nevremena, poplava, suše, ali i potresa i pandemije koji su pred nas stavili nove izazove, iz kojih ćemo izaći kao pobjednici. Nastavimo s obavljanjem naših zadataka, u čast našim prethodnicima i kao zalog budućim generacijama. 

Vatrogaskinje i vatrogasci, vatrogasni dočasnici i časnici, vatrogasni veterani, vatrogasna mladeži, građani Republike Hrvatske, čestitamo vam Dan Državnosti!

Glavni vatrogasni zapovjednik
       Slavko Tucaković


Pisane vijesti