Ante Vukman (1950.-2021.)

Slika /slike/Vijesti/Ante VUKMAN_dvd trogir.jpg

U Trogiru je preminuo bivši zapovjednik i predsjednik DVD-a Trogir Ante Vukman.

U Trogiru je preminuo nekadašnji dugogodišnji zapovjednik i predsjednik, uzor članovima DVD-a Trogir Ante Vukman - Ilak.

Ante Vukman pokojnog Petra rođen je 9. rujna 1950. godine. Diplomirani je inženjer sigurnosti Zaštite na radu i Zaštite od požara. Od 1963. godine vatrogasac je DVD-a Trogir, 1971. godine završava dočasničku, a 1975. godine časničku vatrogasnu školu. 1975. godine postaje zapovjednik DVD-a Trogir. 1976. godine na Državnom natjecanju vatrogasaca u Makarskoj u kategoriji mladeži osvaja prvo mjesto. Hrabrost i požrtvovnost u radu donosi mu imenovanje na dužnosti Zapovjednika Vatrogasnih postrojbi općina Split (tadašnje područje Dalmacije). Osobito treba izdvojiti i naglasiti neizmjerni doprinos u Domovinskom ratu u logističkoj podršci postrojbama Hrvatske vojske na širim linijama bojišnice gdje god i kad god je to trebalo. Posjeduje spomenicu Domovinskog rata i Medalju Oluja.

Za svoje zasluge u organizaciji i operativnom djelovanju u vatrogastvu i zaštiti od požara dobio je sva vatrogasna odlikovanja i priznanja te pismenu pohvalu Predsjednika Republike Hrvatske.

Posljednji ispraćaj Ante Vukmana - Ilaka bit će 28. prosinca 2021. u 14:00 sati na gradskom groblju u Trogiru.

Neka mu je laka hrvatska zemlja. Počivao u miru!

 

Pisane vijesti | In memoriam