Velik broj intervencija na području priobalja

Slika /arhiva/multimedia/old/publish/13412933_520687394782780_129078884766840881_n.jpg

Dubrovački vatrogasci spasili zmiju iz parkiranog kombija te ju vratili u prirodu.

20.6.

JVP Dubrovački vatrogasci jučer su dobili dojavu da se u parkirano vozilo zavukla zmija kravosac. Na intervenciju je izašlo jedno vozilo i dva vatrogasca koji su uspjeli zmiju izvaditi te ju odvesti na brdo Petka gdje su je pustili u njeno prirodno okruženje.
Zmija kravosac ne pripada zmijama otrovnicama, ali zbog svoje veličine kod ljudi stvara paniku.
kako napominju vatrogasci, ovakve su intervencije česte u ovo doba godine.

18.6.

Dana 17.6.2016 u 23:24 sati JVP Dubrovački vatrogasci zaprimili su dojavu da gori stan u Ulici Branitelja Dubrovnika. Na požar je izašlo 6 vatrogasaca sa 4 vozila. Požar je lokaliziran u 23:55 sati, a intervencija je završena u 1:22 sati.

Požar na području Žurića brda kod Skradina, za koji je ŽC 112 Šibenik zaprimio dojavu 16. lipnja u 14:00 sati, lokaliziran je 17. lipnja u 07:00 sati. Opožarena je površina od 91 ha.
Tijekom noći na požarištu je 13 vatrogasaca sa 5 vatrogasnih vozila iz JVP Šibenik, DVIP Šibenik, DVD Skradin i DVD Dubravice vršilo dežurstvo i sanaciju.

17.6.

Oko 14.00 h 16. lipnja izbio je požar na rubnom području NP Krka u kanjonu Krke - Žurića brdo kod Skradina. Požar se širio nošen jakim vjetrom.
Požarom je zahvaćeno oko 91 ha trave, niskog raslinja i borove šume. Na intervenciji su sudjelovali vatrogasci iz DIP Šibenik, JVP Šibenik, te DVD-a Skradin, Šibenik, Brodarica-Krapanj, Dubravice, Zablaće, Vodice, Grebaštica, Zaton, Sv.Juraj Kistanje, Ervenik, Perković, Primošten, Rogoznica, Pirovac, Tisno, Ružić i Drniš sa ukupno 71 vatrogascem i 25 vatrogasnih vozila. Vatrogascima su iz zraka pomagala dva zrakoplova Canadair i dva zrakoplova Air Tractor,
Tijekom noći vatrogasci su aktivno gasili požar koji se širio prema naselju Pavasovići. Sve kuće su uspješno obranjene. U jutarnjim satima 17. lipnja u pomoć gasiteljima ponovo su stigla i dva zrakoplova Canadair. Prema izjavi županijskog vatrogasnog zapovjednika Darka Dukića, požar je jutros od 7 sati stavljen pod kontrolu.

Šibenski vatrogasci uz požar kod Skradina, morali su rješavati i posljedice nevremena. Tako je u Šibeniku zabilježeno 7 intervencija uklanjanja stabala i grana s prometnica. U Tisnome je jako jugo potopilo jednu jahtu i brodicu. Smirivanjem vremena će se pristupiti spašavanju navedenih plovila.

Zbog jakog i olujnog juga, sa udarima  od preko 110 km na sat koje je pogodilo Split, vatrogasci JVP Split zabilježili su 37 tehničkih intervencija uklanjanja stabla sa prometnica, pločnika i osobnih vozila, te uklanjanja lima s krovišta i nadstrešnica. Vatrogasci DVD Split u gradu Splitu obavili su 12 tehničkih intervencija uklanjanja posljedica nevremena. Dvije osobe su lakše ozlijeđene, a oštećeno je i nekoliko vozilo. U Jobovoj ulici u Splitu urušio se dio fasade na zgradi.

Na području Kaštel Staroga, Kaštel Novoga i Kaštel Štafilića more je poplavilo objekte na rivi. U postavljanju zečjih nasipa angažirani su vatrogasci DVD Kaštela i Kaštel Gomilice, koji su ostali u pripravnosti preko noći.

Plimni val je pogodio otok Ist u zadarskoj županiji, a u pripravnosti su bili lokalni vatrogasci.

Nastavljaju se nepovoljni vremenski uvjeti i u Istarskoj županiji gdje je kod Pićna i Vižinade jak vjetar rušio stabla na prometnice.

Foto:  JVP Grada Šibenika, Ivo Butijer



Intervencije