Veliki broj požara na priobalju

Slika /arhiva/multimedia/old/publish/141138339016733233094591518839887o.jpg

Dana 22. kolovoza zabilježen je veliki broju požarnih intervencija na priobalju. Vatrogasci su sudjelovali i u uklanjanju posljedica nevremena koje je pogodilo Jadransku obalu u noći sa nedjelje na ponedjeljak.

Splitsko-dalmatinska županija

Požar raslinja kod uvale Smrska u blizini Bogomolja na Otoku Hvaru,  koji je izbio 20. kolovoza, ugašen je 22. kolovoza u 08:00 sati. Opožareno je 20 ha mlade i stare borove šume i niskog raslinja.

Šibensko-kninska županija

Vatrogasni koordinator u ŽC112 Šibenik zaprimio je u 10:34 sati dojavu o požaru raslinja na brdu Jelinjak. Požarom je zahvaćeno 2 ha trave, niskog raslinja i borove šume. U gašenju požara sudjelovali su jedan protupožarni zrakoplov Canadair, JVP Šibenik, te DVD Grebaštica, Primošten, Šibenik, Brodarica-Krapanj i Rogoznica sa ukupno 27 vatrogasaca i devet vatrogasnih vozila. Požar je lokaliziran u 14:40 sati, a ugašen u 18:21 sati.

Vatrogasni koordinator u ŽC112 Šibenik zaprimio je u 12:39 sati dojavu o požaru raslinja na području Jadrtovca. Opožareno je 0,5 ha trave, niskog raslinja i borove šume. U gašenju požara sudjelovali su jedan protupožarni zrakoplov Canadair, JVP Šibenik, te DVD Perković, Šibenik, Brodarica-Krapanj i Zaton sa ukupno 16 vatrogasaca i šest vatrogasnih vozila. Požar je ugašen u 13:42 sati.

Oko 13:00 h izbio je požar raslinja kod mjesta Mučići- Donje Ražine. Požarom je zahvaćeno 0,5 ha borove šume. Kako se požar ne bi proširio Air Tractor pri preletu izvršio je jedan nalet na ovaj požar.U gašenju požara od zemaljskih snaga sudjelovalo je ukupno 37 vatrogasaca sa 14 vozila iz DIP Šibenik, JVP Šibenik, te DVD-a  Brodarica-Krapanj, Pirovac, Šibenik, Vodice, Perković, Tisno i Zaton. Požar je ugašen u 18:52 sati.

Vatrogasni koordinator u ŽC112 Šibenik zaprimio je u 15:17 dojavu o požaru raslinja na području Brodarice kod škole u gradu Šibeniku. Požarom je zahvaćeno 6 ha trave, niskog raslinja, makije i borove šume. U gašenju požara sudjelovali su dva protupožarna zrakoplova Canadair, te ukupno 66 vatrogasaca sa 23 vozila iz DIP Šibenik, JVP  Šibenik, DVD-a Šibenik, Tisno, Pirovac, Brodarica-Krapanj, Vodice, Zaton, Dubravice, Skradin, Rogoznica, Grebaštica, Primošten i Perković.Prilikom gašenja požara dva vatrogasca su zadobila lakše tjelesne ozljede, te su zbrinuti od strane HMP. Požar je lokaliziran u 17:02 sati, a ugašen u 19:46 sati.

Oko 16:00 h izbio je požar raslinja na području Rasline prema Lisci. Požarom je zahvaćeno 8 ha trave, niskog raslinja i borove šume. U gašenju požara sudjelovali su dva protupožarna zrakoplova Canadair, te ukupno 21 vatrogasaca sa sedam vozila iz JVP-e Šibenik i Vodice, DVD-a Tisno, Pirovac,Vodice, Zaton, i Murter-Kornati. Požar je lokaliziran u 18:13 sati, a sanacija i dežurstvo su u tijeku.

Vatrogasni koordinator u ŽC112 Šibenik zaprimio je u 23:20 dojavu o požaru raslinja na području Vlaića u minski sumnjivom području. Požarom je zahvaćeno oko 30 ha trave i niskog raslinja u minski sumnjivom području. U gašenju i nadgledanju požara sudjelovalo je ukupno 10 vatrogasaca sa pet vozila iz JVP Drniš i DVD Drniš.Požar je aktivan, a gašenje i nadgledanje požara u tijeku.

Dubrovačko-neretvanska županija
Tijekom dana na području županije bilo je više manjih požara izazvanih udarom munje. Svi požari su uspješno sanirani, a veći požar među njima je bio požar na otoku Jakljanu površine 1,5 ha koji je ugašen u 17:50 sati.

Zadarska županija

ŽVOC Zadar zaprimio je u 13:55 sati dojavu o požaru raslinja na području Debeljak kod Sukošana. Požarom je zahvaćeno 1,5 ha trave, niskog raslinja i makije.U gašenju požara sudjelovala su dva protupožarna zrakoplova Canadair, te ukupno 13 vatrogasaca sa šest vatrogasnih vozila iz JVP Zadar, DVD-a Sukošan i Galovac. Požar je ugašen u 16:40 sati.

 

Radi jakog vjetra ŽVOC Zadar zaprimao je tijekom dana dojave o srušenim stablima i prevrnuću kamp kućice. Na području županije bilo je 10 tehničkih vatrogasnih intervencija.

FOTO: Šidenik.in

 

 



Intervencije