Ispomoć vatrogascima u Dalmaciji

Slika /arhiva/multimedia/old/publish/20180024_10212330224958216_11609225_o.jpg

Zbog velikog broja upita dajemo sljedeću obavijest:

Pristigli su mnogobrojni upiti iz Hrvatske, ali i iz stranih zemalja, oko odlaska u ispomoć vatrogasnim kolegama u Dalmaciju. Obaviještavamo sve kako je sukladno članku 36. Zakona o vatrogastvu, angažiranje vatrogasnih snaga izvan područja županije jedino moguće sukladno zapovjedi glavnog vatrogasnog zapovjednika.

Članak 36. Glavni vatrogasni zapovjednik ili njegov zamjenik može narediti svakoj vatrogasnoj postrojbi da sudjeluje u vatrogasnoj intervenciji na teritoriju Republike Hrvatske s određenim brojem vatrogasaca i tehničkom opremom, te zatražiti pomoć oružanih snaga Republike Hrvatske. Županijski vatrogasni zapovjednik ili njegov zamjenik može narediti svakoj vatrogasnoj postrojbi s područja županije da sudjeluje u vatrogasnoj intervenciji na području za koje je nadležan, s određenim brojem vatrogasaca i tehničkom opremom.

U ovome su trenutku na teren upućene vatrogasne snage iz Grada Zagreba, kao i Krapinsko-zagorske, Koprivničko-križevačke, Zagrebačke, Karlovačke, Varaždinske i Međimurske županije.
Vatrogasaca na terenu ima dovoljno i situaciju drže pod kontrolom.

Za sve daljnje aktivnosti pratite informacije na stranicama Hrvatske vatrogasne zajednice, Državne uprave za zaštitu i spašavanje te u ostalim medijima.



Intervencije