Požar kod Lokve Rogoznice

Slika /arhiva/multimedia/old/publish/pozar_lrogoz-3.jpg

Sinoć je nešto prije 20 sati izbio požar kod Lokve Rogoznice. Na intervenciji su sudjelovale snage OP Omiš, Makarska i Split. Požar je lokaliziran u 00:30, a ugašen 24. listopada u 9:00

Dobrovoljno vatrogasno društvo Omiš zaprimilo je 23. listopada u 19:58 dojavu o požaru otvorenog prostora na lokaciji Staro Selo-Lokva Rogoznica. Po dojavi na teren izlazi dežurna smjena DVD-a Omiš te ostale snage Operativnog područja Omiš. Dolaskom zapovjednika na intervenciju, zatražene su dodatne snage iz OP Makarska i Split. Vatra se potpomognuta jakom burom brzo širila, a gašenje je otežavao težak teren i nedostatak protupožarnih puteva.

Na intervenciji su sudjelovali DVD Omiš, "Dalmacija" Dugi rat, Gata, Kučiće, Zadvarje, Makarska, Brela, Baška Voda, Split, Žrnovnica, Podstrana i JVP Split, sa oko 20 vozila i 100 vatrogasaca. Opožarena površina iznosi oko 20 ha borovine, trave i ostalog raslinja. U 00:30 požar je lokaliziran, a tijekom noći vatrogasci su sanirali opožareno područje. Požar je proglašen ugašenim u 9:00 sati, a na terenu su ostali vatrogasci DVD-a Omiš.

-Požar smo gasili u jako teškim uvjetima, bez adekvatnog prilaza požarištu i na teško prohodnom terenu. Čak smo imali problema sa stijenama koje su se urušavale i prijetile vatrogascima. Zbog jakih naleta vjetra, očekivali smo puno goru situaciju. Ipak, nadljudskim naporima vatrogasaca uspjeli smo zaustaviti požar. Zahvaljujem svim vatrogascima koji su sudjelovali na intervenciji, rekao nam je Višeslav Pešić, zapovjednik OP Omiš.

FOTO: Dalmacijadanas.hr



Intervencije