Nevrijeme pogodilo središnju i sjevernu Hrvatsku

Slika /arhiva/multimedia/old/publish/32266808_2004627239610631_572502441723953152_n.jpg

Nakon vikenda u kojem je jako nevrijeme pogodilo područje Zaprešića i Samobora, u ponedjeljak je jaka kiša ponovno izazvala velike probleme na području grada Zagreba, Zagrebačke i Varaždinske županije

 

Tijekom 14. svibnja radi obilne kiše i jakog vjetra vatrogasci sa područja Zaprešića (Ivanec Bistranski), Samobora, Svetog Ivan Zeline i Vrbovca u Zagrebačkoj županiji zabilježili su velik broj intervencija ispumpavanja vode iz podrumskih i stambenih prostorija, uklanjanja stabala i čišćenja prometnica. Na području Svetog Ivana Zeline vatrogasci su intervenirali i na klizištima.

Dok su za vikend zagrebački vatrogasci odradili 20 intervencija u zapadnom dijelu grada, jučer je na području Zagreba zabilježeno 9 tehničkih intervencija ispumpavanja vode iz podrumskih i stambenih prostorija, te uklanjanja prepreka sa prometnica.

Obilne kiše i jaki vjetra pogodili su područje Varaždinskih Toplica. Poplavljeno je nekoliko podruma u stambenih objekata, te je voda ušla i u podrumske prostore Specijalne bolnice za medicinsku rehabilitaciju. Vatrogasci su ispumpali vodu iz podruma bolnice, te postavili vreće kako bi spriječili daljnji ulazak vode. U sanaciji posljedica nevremena bilo je uključeno oko 60 vatrogasaca iz 10 Dobrovoljnih vatrogasnih društava.

FOTO: FB DVD Samobor i FB DVD Bistra

 

 

 

 



Intervencije