Požar jahte

Slika /arhiva/multimedia/old/publish/20180907_095947.jpg

U požaru jahte koji je jučer izbio u blizini Pelješca tri su vatrogasca lakše ozlijeđena. Putnici su evakuirani, a u gašenju je ukupno sudjelovalo 17 vatrogasaca iz JVP-a Dubrovačko Primorje, Dubrovački vatrogasci te Mljet.

ŽC 112 Dubrovnik zaprimio je 7. rujna 2018. godine u 08:29 sati dojavu o požaru jahte koja se nalazi na 50-tak metara od obale između otočića Olipa i rta Mali Vratnik na Pelješcu. Radi se o jahti „Kanga“ koja plovi pod malteškom zastavom i u kojoj se nalazi oko 40 tona goriva. U požaru je jahta teško oštećena.

Na jahti je bilo četvero putnika te 9 članova posade koji su evakuirani te nisu ozlijeđeni. Prilikom gašenja požara došlo je do dvije manje eksplozije, a pri prvoj su lakše ozlijeđena 3 vatrogasca koji su odmah i zbrinuti. U gašenju požara sudjelovalo je 17 vatrogasaca iz JVP-a Dubrovačko Primorje, Dubrovački vatrogasci te Mljet (tijekom večeri izvršena je i smjena pojedinih vatrogasaca). Osim vatrogasaca, u gašenju i spašavanju su sudjelovali: brod „Danče“ Lučke Kapetanije Dubrovnik, Policijski brod Sveti Vlaho te remorker „Antares“ tvrtke Brodospas Split.

Tijekom noći i jutra radi se hlađenje broda zbog žara kojeg još ima u unutrašnjosti broda, ali na kojem nema otvorenog plamena. Na terenu je trenutno po 5 vatrogasaca iz JVP Dubrovačko primorje i JVP Dubrovački vatrogasci koji se nalaze na brodu Danče lučke Kapetanije te na policijskom brodu brodu Sveti Vlaho. Tijekom dana bi se jahta trebala dotegliti do luke te bi se trebalo izvršiti pretakanje goriva (nafte).

Foto: Lučka kapetanija Dubrovnik



Intervencije