Olujno nevrijeme pogodilo priobalje

Slika /arhiva/multimedia/old/publish/5ba8f082cb557a7ba58b4bf7.jpeg

Jako nevrijeme s udarima bure do 150 km/h pogodilo je priobalje. Zbog prolaska hladne fronte došlo je do naglog pada temperature, a jak vjetar i kiša izazvali su poteškoće u cestovnom, zračnom i trajektnom prometu. Vatrogasci su bili angažirani na većem broju intervencija uklanjanja srušenih stabala s prometnica i vozila.

Splitsko-dalmatinska županija

Jak vjetar i kiša pogodili su oko 12:00 sati Split i okolicu. ŽC 112 Split je primio preko 70 dojava vezanih uz probleme izazvane nevremenom. Vatrogasci Javne vatrogasne postrojbe Split zabilježili su 12 intervencija uklanjanja grana i stabala srušenih na cestu i vozila, 3 intervencije uklanjanja stakala i skele, te požar objekta u Mravincima, gdje su intervenirali zajedno sa DVD-om Vranjic. DVD Split je zabilježio 15 intervencija uklanjanja stabala, DVD Žrnovnica 4 intervencije i DVD Slatine jednu intervenciju.

- JVP Split je na intervencijama sudjelovao sa 4 ekipe koje su doslovno išle s jedne na drugu intervenciji. U istoj ulici je bilo potrebno odraditi više uklanjanja stabala, srušenih reklama i slično. Jutros smo zabilježili 2 intervencije uklanjanja stabala - rekao je Zoran Radunić iz JVP Grada Splita.

Uz intervencije izazvane nevremenom splitski vatrogasci su jučer zabilježili i požar kuće u ulici Baruna Trenka. Dojava je zaprimljena u 3.51. Na intervenciji je sudjelovalo 13 vatrogasaca sa 6 vozila iz JVP-a Split te 3 vatrogasca s jednim vozilom IZ DVD-a Žrnovnica. Požar je ugašen u 10.15 ha.

Makarski vatrogasci jučer su intervenirali tridesetak puta. – Radilo se uglavnom o uklanjanjima stabala i grana s prometnica. Nije bilo većih problema na ovim intervencijama – rekao nam je zapovjednik VZŽ Splitsko-dalmatinske Dražen Glavina.   

Uz požar objekta u Mravincima, na solinskom području je zabilježeno nekoliko intervencija uklanjanja stabala s prometnica u kojima su sudjelovali DVD Solin i Vranjic.

Šibensko-kninska županija

U Šibeniku je zabilježeno 8 intervencija. Uz vatrogasce na intervencija su sudjelovali i djelatnici komunalnih službi. Oštećena su 4 automobila i jedan motocikl, a vatrogasci su intervenirali 4 puta u Drnišu i jednom u Kninu.

Primorsko-goranska županija

Tijekom jučerašnjeg dana  zbog jakog vjetra i kišnog nevremena koje je zahvatilo šire područje županije, vatrogasci su bili angažirani na 11 intervencija sa ukupno 38 vatrogasaca i 13 vatrogasnih vozila, radi čišćenja prometnica, uklanjanja stabla i grana sa prometnica i sanacije krovišta.

 FOTO IZVOR: Dalmacijanews.hr



Intervencije