Vatrogasno operativno središte - intervencije u lipnju

Slika /arhiva/multimedia/old/publish/221a0a36afbb6fd6b50f.jpeg

I tijekom jučerašnjeg dana vršila se sanacija u Gradu Rabu kao posljedica istjecanja plina.

27./28.

Primorsko-goranska

Na intervenciji koju je DVD Rab zaprimio 24. lipnja u 17:08 sati o istjecanju plina iz dovodne cijevi plinskog spremnika Hotela Arbiana u podzemne kanale gradske komunalne infrastrukture u dijelu povijesne jezgre grada Raba i dalje se vrši sanacija nakupljenog plina u cjevovodima.
Tijekom 28. lipnja DVD Rab sa 12 vatrogasaca i 2 vatrogasna vozila i dalje vrše sanaciju kanalizacijskih sustava prisilnom ventilacijom okna i kanala, istiskivanje plina iz okna pomoću inertnih plinova i ciljanim ubacivanjem vode. U pojedinim dijelovima komunalne infrastrukture još uvijek je prisutna koncentracija plinova unutar granica eksplozivnosti pa se iz preventivnih razloga u njih ubacuje pjena.
Gosti Hotela Arbiana još uvijek su izmješteni u Hotel Valmar Imperial, a mještanima u ugroženoj zoni u Ulici biskupa Draga, na potezu od Trga Municipium Arba do terase i parkirališta hotela Arbiana na snazi je i dalje zabrana kretanja tim područjem.

26./27.

Primorsko–goranska županija
Dana 24. lipnja u 17:08 sati DVD Rab zaprimio je dojavu o mogućem istjecanju plina u Gradu Rabu u Plovanovoj ulici. Izmjerena je visoka koncentracija plina i ugljičnog-monoksida u blizini oko hotela Arbiana, ugostiteljskih objekata Kaldanac, Celestina i Santa Marija, dijelova Plovanove ulice, Ulice Biskupa draga i Ulice Dinka Dokule. Sazvan je stožer civilne zaštite Grada Raba, koji je sa ostalim predstavnicima nadležnih službi u gradu Rabu, donio odluku da se provede privremeno izmještanje stanara sa ugroženog područja i da se iz sigurnosnih razloga zatvore ceste oko hotela Arbiana.
Tijekom dana 25. lipnja ponavljana su mjerenja koncentracije plinova u vremenskim razmacima, a koncentracija plinova se mijenjala i povremeno prelazila dozvoljenu granicu. Radi sigurnosti građana, radnika i gosta hotela izmještene su 92 osobe.
Tijekom dana 26. lipnja 2019. godine započeta sanacija cijevi metodom “inertizacije“ (upuhivanje CO2 u okna). Vrši se i ispiranje DTK (strujni i telefonski kablovi).
Na intervenciji sudjeluje pet vatrogasca sa jednim vatrogasnim vozilom iz DVD-a Rab.

25./26.

Primorsko–goranska županija
Dana 24. lipnja u 17:08 sati DVD Rab zaprimio je dojavu o mogućem istjecanju plina u Gradu Rabu u Plovanovoj ulici. Izmjerena je visoka koncentracija plina i ugljičnog-monoksida u blizini oko hotela Arbiana, ugostiteljskih objekata Kaldanac, Celestina i Santa Marija, dijelova Plovanove ulice, Ulice Biskupa draga i Ulice Dinka Dokule. Sazvan je stožer civilne zaštite Grada Raba, koji je sa ostalim predstavnicima nadležnih službi u gradu Rabu, donio odluku da se provede privremeno izmještanje stanara sa ugroženog područja i da se iz sigurnosnih razloga zatvore ceste oko hotela Arbiana. Tijekom dana 25. lipnja ponavljana su mjerenja koncentracije plinova u vremenskim razmacima, a koncentracija plinova se mijenjala i povremeno prelazila dozvoljenu granicu. Radi sigurnosti građana, radnika i gosta hotela izmještene su 92 osobe.
Zadnja mjerenja koncentracije plina u večernjim satima pokazala je i dalje visoku koncentraciju eksplozivnih plinova, te su sve poduzete mjere ostale na snazi tijekom noći. Na intervenciji sudjeluje pet vatrogasca sa jednim vatrogasnim vozilom iz DVD-a Rab.

-Vatrogasci su na terenu i poduzimaju mjerenja te ventiliranje, danas ćemo od JVP Rijeka preuzeti i vodeni ventilator. Situacija je ozbiljna, ali je pod kontrolom -  rekao je zapovjednik DVD-a Rab Milivoj Ličina.

Splitsko-dalmatinska županija
Dana 25. lipnja 2019. u 22:38 sati u ŽC 112 Split zaprimljena je dojava o požaru napuštenog motela Soline u Trogiru u Ulici Kardinala Alojzija Stepinca. Požarom je bilo zahvaćena prostorija sa namještajem u motelu površine 15m2, u kojoj je pronađeno jedno tijelo mrtve osobe (beskućnik).
U gašenju i saniranju mjesta događaja sudjelovala je JVP Trogir sa pet vatrogasaca i dva vatrogasna vozila. Požar je lokaliziran u 23:10 sati, a ugašen u 23:40 sati.
Vatrogasna intervencija vatrogasaca završena je u 00:29 sati.

23./24. lipnja

Varaždinska županija
Dana 23. lipnja u 15:09 sati JVP Varaždin zaprimio je dojavu o požaru skladišnog objekta na adresi - Cehovska ulica b.b., Varaždin. Požarom je bio zahvaćen miješani komunalni otpad u skladišnoj hali tvrtke „Univerzal d.o.o.“ na površini od 1500 m2. Na intervenciji je ukupno bilo 48 vatrogasaca iz JVP-a Varaždin i DVD-ova: Varaždin, Gojanec, Gornji Kućan, Donji Kućan, Biškupec, Jalkovec i Zbelava.
Požar je ugašen, a intervencija vatrogasaca završila je u 18:42 sati.

Brodsko-posavska županija
Dana 23. lipnja područje Brodsko-posavske županije zahvatilo je kišno nevrijeme te je do 07:00 sati 24. lipnja u VOS zaprimljeno 70 izvješća o intervencijama s područja grada Slavonskog Broda i općina Sibinj, Brodski Stupnik, Oriovac, Nova Kapela, Staro Petrovo Selo, Rešetari i Cernik. Navedene intervencije odnose se na ispumpavanja vode iz podruma, kuća, dvorišta i uklanjanja stabala/grana s prometnica.

Požeško-slavonska županija
Dana 23. lipnja područje Požeško-slavonske županije zahvatilo je kišno nevrijeme te je do 07:00 sati 24. lipnja u VOS zaprimljeno 56 izvješća o intervencijama sa područja grada Požege, Požeške Koprivnice, Brodskog Drenovca, Sulkovaca, Zakorenja, i Čaglina. Zabilježene intervencije odnose se na ispumpavanja vode, uklanjanja stabala/grana, čišćenja kolnika, čišćenja i odštopavanja odvodnih kanala i jedene sanacije potpornog zida kuće. Na intervencijama su djelovali vatrogasci iz JVP-a Požega te DVD-a prethodno navedenih mjesta.

Sisačko-moslavačka županija

Dana 23. lipnja područje Sisačko-moslavačke županije zahvatilo je kišno nevrijeme te je u VOS zaprimljeno 9 izvješća o tehničkim intervencijama ispumpavanja vode, uklanjanja stabala/grana te čišćenja kolnika od nanosa zemlje. Iste vrste intervencija zabilježene su još u Zagrebačkoj županiji i Osječko – baranjskoj županiji gdje su vatrogasci intervenirali na 7 takovih tehničkih intervencija.

Zadarska županija
Dana 23. lipnja u 19:40 sati ŽVOC Zadar zaprimio je dojavu o požaru trafo – stanice na benzinskoj postaji „Tifon“ na adresi Kolan b.b.. Na intervenciji osiguranja angažirano je bilo ukupno 9 vatrogasaca sa 3 vatrogasna vozila iz DVD-a Kolan, te vatrogasci iz susjedne Ličko-senjske županije DVD Novalja.
Intervencija vatrogasaca završila je u 20:40 sati.

22./23. lipnja
Bjelovarsko-bilogorska županija
Dana 22. lipnja u 13:46 sati ŽC 112 Bjelovar zaprimio je dojavu o požaru postrojenja Zagreb-Petrola na adresi Ulica Ivana Nepomuka Jemeršića 37.b, Grubišno Polje. Po dojavi radi se o požaru otpadnog ulja. U akciji gašenja sudjeluju JVP Grubišno Polje, JVP Daruvar, JVP Bjelovar i JVP Garešnica te DVD-ovi s područja Grada Grubišnog Polja s 64 vatrogasaca i 18 vatrogasnih vozila. Jedan je vatrogasac ozlijeđen, nagutao se dima te je zbrinut od strane HMP. Požar je lokaliziran u 16:00 sati.

Grad Zagreb
Dana 22. lipnja 2019. u 15:01 sati u JVP Zagreb zaprimljena je dojava o požaru hrane u kući na adresi Crnkovečka 1. Jedna osoba je ozlijeđena i zbrinuta od strane HMP. U gašenju požara sudjelovalo je 12 vatrogasaca sa 3 vatrogasna vozila iz JVP Zagreb. Požar je ugašen u 15:23.

Dana 22. lipnja područje Grada Zagreba zahvatilo je nevrijeme te je do 07:00 sati 23. lipnja u VOS je zaprimljeno 24 izvješća o intervencijama na kojima je sudjelovala JVP Grada Zagreba te DVD Kupinečki Kraljevec, Zapad, Dankovec, Blato, Vidovec, Dubrava, Jarun, Šestine, Ivanja Reka, Granešina, Kustošija, Vrapče, Zagreb i Trnje.

Krapinsko-zagorska županija
Dana 22. lipnja područje Krapinsko-zagorske županije zahvatilo je nevrijeme te je do 07:00 sati 23. lipnja u VOS je zaprimljeno 28 izvješća o intervencijama većinom uklanjanja stabala ili grana, te čišćenja kolnika. U tim intervencijama sudjelovale su JVP Zagorska, JVP Krapina, DVD Đuremanec, Lobor, Klenovec, Pregrada, Kumrovec, Krapina i Draše.

Varaždinska županija
Dana 22. lipnja područje Varaždinske županije zahvatilo je nevrijeme te je do 07:00 sati 23. lipnja u VOS je zaprimljeno 13 izvješća o intervencijama, 11 uklanjanja stabala, 2 ispumpavanja vode. U tim intervencijama sudjelovale su JVP Varaždin, DVD Ivanec, Varaždinske Toplice, Gačice, Lepoglava, Petrijanec i Vrbno.

Sisačko-moslavačka županija
Dana 22. lipnja područje Sisačko-moslavačke županije zahvatilo je nevrijeme te je do 07:00 sati 23. lipnja u VOS je zaprimljeno 25 izvješća o tehničkim intervencijama, 4 uklanjanja stabala, 21 ispumpavanja vode. U tim intervencijama sudjelovale su JVP Petrinja i Kutina.

20./21. lipnja

Krapinsko-zagorska županija
Zagorska JVP zaprimila je dana 21. lipnja u 14:18 sati dojavu o požaru na otvorenom prostoru na području Krapinskih Toplica, Vrtnjakovec 81. Požarom je zahvaćena trava i nisko raslinje na površini od 5 ha. Na intervenciji gašenja požara sudjelovalo je šest vatrogasaca sa dva vatrogasna vozila iz DVD Krapinske Toplice. Požar je ugašen u 15:43 sati.

19./20. lipnja

Zadarska županija
Dana 19. lipnja u 18:15 sati pilot protupožarnog zrakoplova Air Tractor koji se nalazio na trenažnom letu uočio je požar otvorenog prostora kod mjesta Zemunik Gornji – Suhovare. U isto vrijeme taj požar uočen je i na kamerama ŽVOC-a Zadar. Pilot je izvršio jedno bacanje vode nakon čega su vatrogasci pristupili daljnjem gašenju požara. Požarom je bila zahvaćena trava i nisko raslinje na površini od 2800 m2. Na intervenciji gašenja požara, osim spomenutog protupožarnog zrakoplova, sudjelovalo je i 7 vatrogasaca sa 2 vatrogasna vozila iz JVP-a Zadar. Požar je ugašen u 19:35 sati.

Primorsko – goranska županija
Dana 19.06. u 21:30 ŽVOC Rijeka zaprimio je dojavu o požaru u noćnom klubu na adresi Rijeka, Viškovo 90. Požarom je bio zahvaćen dio inventara unutar objekta, a cijeli prostor oštećen je uslijed velike količine dima. Na intervenciji gašenja požara sudjelovalo je ukupno 15 vatrogasaca sa 4 vatrogasna vozila iz JVP-a Rijeka i DVD-a Halubjan. Požar je ugašen u 00:17.

Vukovarsko – srijemska županija
Dana 20.06. u 00:26 JVP Vinkovci zaprimili su dojavu o eksploziji na balkonu stambene jedinice prilikom čega je došlo do oštećenja cijelog stana, nekoliko susjednih stanova i nekoliko osobnih vozila. Uzrok eksplozije nije utvrđen, a ozlijeđenih osoba nije bilo. Na intervenciji su sudjelovala tri vatrogasaca sa jednim vatrogasnim vozilom iz JVP Vinkovci. Intervencija vatrogasaca je završila u 01:27 sati.

18./19. lipnja

Varaždinska županija

JVP Varaždin zaprimila je dana 18. lipnja u 14:20 sati dojavu o požaru u mjestu Ledinec (Beretinec), u ulici Vladimira Nazora 4/1. S obzirom da je dojava glasila da se radi o požaru kuće i da je požar zahvatio jednu osobu angažirano je više vatrogasnih snaga. Dolaskom na mjestu događaja utvrđeno je da se nije radilo o požaru kuće već da se zapalila jedna osoba u dvorištu kuće koju su do dolaska vatrogasaca ugasili ukućani i koja je zbrinuta od strane HMP-a. Na intervenciju je ukupno bilo upućeno 16 vatrogasaca iz JVP Varaždin i DVD-a Beretinec sa 4 vatrogasna vozila.
Intervencija vatrogasaca završena je u 14:43 sata.

16./17. lipnja

Karlovačka županija

Dana 16. lipnja uslijed nevremena koje je zahvatilo šire područje županije i velikih količina oborina vatrogasci su zabilježili 20 tehničkih intervencija ispumpavanja vode i uklanjanje stabala. Na intervencijama je sudjelovalo ukupno 40 vatrogasaca sa 15 vatrogasnih vozila iz JVP Karlovac i Ogulin, DVD-a Bosiljevo, Belajske Poljice, Bukovlje, Vojnić, Plaški, Ozalj i Jaškovo.

14./15. lipnja

Bjelovarsko-bilogorska županija
Dana 14. lipnja u 04:50 sati ŽC 112 Bjelovar zaprimio je dojavu o požaru stambenog i gospodarskog objekta na adresi Bjelovar, Vladimira Nazora 13. Požarom je bilo zahvaćeno krovište stambenog i gospodarskog objekta prilikom čega je jedan stan u potpunosti izgorio. Jedna osoba je zbrinuta od strane HMP zbog udisanja dima. Na intervenciji gašenja požara sudjelovalo je 12 vatrogasaca sa 5 vatrogasnih vozila iz JVP Bjelovar.
Požar je ugašen u 09:00 sati.

13./14. lipnja

Primorsko-goranska županija
Dana 13. lipnja 2019. u 13:24 sati ŽC 112 Rijeka zaprimio je dojavu o požaru autobusa na autocesti (A6) Zagreb-Rijeka u blizini naplatnih kućica na Grobniku. U požaru je u potpunosti izgorio autobus, a požar se proširio na nisko raslinje i makiju uz autocestu na površini od 3 ha. Od putnika u autobusu nitko nije ozlijeđen, a prevozio je djecu i trenere nogometnog kluba Zmaj iz Makarske.
Na intervenciji gašenja autobusa i raslinja ukupno je sudjelovalo 36 vatrogasaca sa 13 vatrogasnih vozila iz PVJ ARZ (vatrogasci AC RI-ZG), JVP Rijeka, DVD-a Čavle, Jelenje, Škrljevo, Zlobin, Kostrena i Halubjan. Požar autobusa je ugašen u 14:30 sati, a požar raslinja je lokaliziran u 16:42 sati. Intervencija vatrogasaca završila je u 21:50 sati.

Grad Zagreb
Dana 13. lipnja 2019. u 21:13 sati u JVP Zagreb zaprimljena je dojava o požaru kuće na području Maksimira, na adresi Jelenčica 19. Požarom je bilo zahvaćeno krovište kuće površine 100m2. Jedna osoba zatražila je medicinsku pomoć radi udisanja dima, zbrinuta je od strane HMP i prevezena u Kliniku za plućne bolesti Jordanovac. U gašenju i saniranju mjesta događaja sudjelovalo je ukupno 23 vatrogasaca sa šest vatrogasnih vozila iz JVP Zagreb i DVD Gračani.
Intervencija vatrogasaca završena je u 23:38 sati.

10./11. lipnja

Zadarska županija
Dana 10. lipnja u 10:59 sati ŽVOC Zadar zaprimio je dojavu o požaru glisera, koji se nalazio u moru, na lokaciji obala Alfreda Lisice, Bibinje. Na intervenciji gašenja požara sudjelovalo je 14 vatrogasaca sa 6 vatrogasnih vozila JVP Zadar te 1 vatrogasni brod. Gliser je odvučen u plićak gdje je i potonuo, postavljena je plivajuća brana radi sprečavanja razlijevanja goriva. Požar je ugašen u 13:43 sati.

8./9. lipnja

Splitsko-dalmatinska županija

DVD Omiš zaprimilo je dana 08. lipnja u 13:20 sati dojavu o požaru u tvornici OMIAL u Omišu na adresi Vurnaša bb. Požar je nastao u ventilacijskom sustavu zbog zapaljenja cjevovoda instalacije.
U gašenju požara sudjelovao je ukupno 21 vatrogasac sa 6 vatrogasnih vozila iz DVD-a Omiš i Gata. Požar je ugašen u 18:25 sati.

7./8. lipnja

Sisačko – moslavačka županija
Dana 07. lipnja u 09:38 sati ŽC 112 Sisak zaprimio je dojavu o prometnoj nesreći na odmorištu Novska na autocesti A3 (132. km sjevernog kolničkog traka). Radilo se o naletu teretnog vozila (kamiona) na putnike autobusa zaustavljenog na odmorištu prilikom čega su dvije osobe smrtno stradale, a dvije su ozlijeđene te su zbrinute u O.B. Nova Gradiška. Na tehničkoj intervenciji sudjelovalo je 5 vatrogasaca sa 2 vatrogasna vozila iz JVP Novska. Intervencija vatrogasaca završila je u 14:00 sati.

Osječko – baranjska županija
Dana 07. lipnja u 15:26 sati ŽC 112 Osijek zaprimio je dojavu o prometnoj nesreći u Osijeku na prometnici D2 (izlaz iz Osijeka prema Klisi). Radilo se o izlijetanju teretnog vozila (kamiona) sa prometnice prilikom čega je jedna osoba (vozač) ozlijeđena te je zbrinuta u KBC Osijek. Na tehničkoj intervenciji sudjelovalo je ukupno 15 vatrogasaca sa 5 vatrogasnih vozila iz JVP Osijek i DVD Osijek - Donji Grad. Intervencija vatrogasaca završila je u 20:15 sati.

6./7. lipnja


Požeško-slavonska županija

Dana 06. lipnja, uslijed nevremena od 5. lipnja, zabilježeno je 10 tehničkih intervencija (pretežito ispumpavanja vode iz bunara). Najveći broj intervencija obavljen je na području Tekića (njih 8). Na intervencijama (kumulativno) je sudjelovalo ukupno 22 vatrogasca s 10 vatrogasnih vozila iz JVP Požega, DVD-a Jakšić i DVD-a Pleternica.

5./6. lipnja

Grad Zagreb

Dana 5. lipnja 2019. u 13:58 sati u JVP Zagreb zaprimljena je dojava o požaru u napuštenom objektu u Novom Zagrebu, na adresi Oreškovićeva 1, te da je došlo do manje eksplozije. Dolaskom na mjesto događaja ustanovljeno je da se radi o bačvi sa sumporom te da u prostoru postoje još 4 takve bačve te je odmah obaviješten Zavod za toksikologiju. Mjerenjem koncentracije štetnih tvari neposredno uz bačvu iz koje je rasuta tvar nije ustanovljena veća količina u zraku koja bi bila štetna za zdravlje. Nakon dolaska dežurnog toksikologa vršilo se prikupljanje rasute tvari. U gašenju i saniranju mjesta događaja sudjelovalo je 16 vatrogasaca sa 6 vatrogasnih vozila. Intervencija vatrogasaca na lokaciji završena je u 15:59 sati.

Dana 5. lipnja u 18:39 sati u JVP Zagreb zaprimljena je dojava o požaru u gospodarskom objektu (štala) u Šestinama na adresi Prilaz kraljičinom zdencu broj 10. Radilo se o štali veličine oko 150 m2 u kojoj nije bilo životinja. U gašenju i saniranju požarišta sudjelovalo je 29 vatrogasaca sa 6 vatrogasnih vozila iz JVP Zagreb i DVD-a Šestine. Požar je ugašen u 22:06 sati.

Na području Brezovice i Kupinečkog Kraljevca (Novi Zagreb) uslijed veće količine kiše u kratkom vremenu (jakih pljuskova) u poslijepodnevnim satima zabilježeno je 8 tehničkih vatrogasnih intervencija (ispumpavanja, uklanjanja granja – stabla i čišćenja kolnika od nanesenog blata i šljunka).U tim intervencijama sudjelovalo je ukupno 28 vatrogasaca sa 9 vatrogasnih vozila iz DVD-a Brezovica, Kupinečki Kraljevec i Trpuci,

Brodsko-Posavska županija

Dana 5. lipnja u poslijepodnevnim satima, a uslijed veće količine kiše u kratkom vremenu (pljuskovi), na području Nove Gradiške zabilježeno je 7 te u Slavonskom Brodu dvije tehničke intervencije (ispumpavanja, uklanjanja prepreka šahtova sa prometnica). U saniranju posljedica ovih intervencija sudjelovalo su (kumulativno) ukupno 22 vatrogasca sa 9 vatrogasnih vozila iz JVP Nove Gradiške i JVP Slavonski Brod.

Sisačko-Moslavačka županija

Dana 5. lipnja u poslijepodnevnim i večernjim satima, a uslijed veće količine kiše u kratkom vremenu (pljuskovi) na području sisačko moslavačke županije (najviše na području Hrvatske Dubice – 4 intervencije) zabilježeno je 8 intervencija ispumpavanja vode iz podruma i/ili dvorišta. U saniranju ovih intervencija sudjelovali su vatrogasci iz JVP Kutina, te DVD-a Hrvatska Dubica, Sunja-Greda i Potok.

Krapinsko-zagorska županija

Dana 5. lipnja u poslijepodnevnim i večernjim satima, a uslijed veće količine kiše u kratkom vremenu (pljuskovi) na području Bedekovčine, Oroslavja i Pregrade zabilježeno je 6 vatrogasnih intervencija ispumpavanja vode, čišćenja kolnika od blata, nanosa od kiše i uklanjanje stabla u kojima je sudjelovalo 46 vatrogasaca sa 14 vatrogasnih vozila iz Zagorske JVP te DVD-a Bedekovčina, Oroslavje i Pregrada.

Koprivničko-križevačka županija

Dana 5. lipnja u poslijepodnevnim satima područje Jagnjedovec kod Koprivnice zahvatilo je kišno nevrijeme te je došlo do plavljenja prometnice te većih nanosa šljunka i blata. Zbog većeg obima posla u saniranju prometnice u vremenu od 16:05 pa do 20:35 sati, angažirano je ukupno 20 vatrogasaca sa 7 vatrogasnih vozila iz JVP Koprivnica te DVD-i Jagnjedovec, Starigrad, Štaglinec i Koprivnica.

2./3. lipnja

Sisačko-moslavačka županija

ŽC 112 Sisak zaprimio je 2. lipnja u 12:25 sati dojavu o sudaru kamiona i autobusa na autocesti A3 140+700 km sjevernog kolničkog traka, te je potrebna asistencija vatrogasaca. U prometnoj nesreći smrtno je stradala jedna osoba, a osam osoba je ozlijeđeno. Na intervenciji su sudjelovali JVP Novska i JVP Nova Gradiška s 8 vatrogasaca i 4 vatrogasna vozila. Intervencija vatrogasaca je završila u 14:27 sati.

1./2. lipnja

Splitsko-dalmatinska županija

ŽVOC Split zaprimio je dana 1. lipnja u 06:15 sati dojavu o požaru u hotelu Radisson Blu Resort na adresi Split, Put Trstenika 19. Požar je nastao na (posljednjem) 7. katu u sauni hotela na balkonu, gdje je oštećen i dio fasade hotela. U požaru je ozlijeđen djelatnik hotela, zadobio je opekotine glave te je prevezen u KBC Split.
U gašenju požara sudjelovalo je ukupno 15 vatrogasaca sa pet vatrogasnih vozila iz JVP Split i DVD Split. Požar je lokaliziran u 06:45 sati, a intervencija je završila u 08:07 sati.



Intervencije