Javna vatrogasna postrojba Metković proslavila 20 godina postojanja

Slika /arhiva/multimedia/IMG_4064.JPG

Puna dva desetljeća rada proslavila je Javna vatrogasna postrojba Metković. Naime, 2000. godine jedanaest djelatnika tadašnjeg Dobrovoljnog vatrogasnog društva Metković prešlo je u profesionalce, u Javnu vatrogasnu postrojbu Metković, koja se od tog dana do danas može podičiti brojnim intervencijama, požarima, prirodnim ili ljudskim nesrećama na širem području doline Neretve pa i regije.

„Brojne su intervencije iza nas koje su uspješno odrađene, a vatrogasci svakim danom dokazuju svoju spremnost“, kazao je uvodno zapovjednik Jure Pilj i dodao kako nakon 20 godina ponosno može reći da imaju postrojbu koja je odradila na tisuće intervencija na zadovoljstvo sugrađana, a unatoč početnim problemima po pitanju financija, danas su izrasli u ozbiljnu postrojbu koja je opremljena i koja se može nositi sa svim nedaćama koje mogu zadesiti dolinu Neretve, ali i šire.

Svojim prisustvom i prigodnim govorima proslavu su uveličali župan dubrovačko-neretvanski Nikola Dobroslavić i njegova zamjenica Žaklina Marević, gradonačelnik Metkovića Dalibor Milan te glavni vatrogasni zapovjednik Slavko Tucaković i županijski vatrogasni zapovjednik Stjepan Simović.

Glavni vatrogasni zapovjednik pohvalio je rad postrojbe kazavši kako su brojnim intervencijama još jedanput pokazali da građani i turisti na njih mogu računati u svakome trenutku posebice i u ovoj godini koja je stavila dodatne izazove pred sve, pa tako i vatrogasce.

„Upravo u vrijeme pandemije vatrogasci su bili glavna spona između sjevera i juga Hrvatske. Želim vam i dalje nastavak uspješnog rada i što manje intervencija“, kazao je Tucaković i dodijelio plakete postrojbi i zapovjedniku Pilju.

Pohvalama se pridružio i županijski zapovjednik Stjepan Simović kazavši kako je upravo ova postrojba bitan segment očuvanja vatrozaštite i sigurnosti na području Dubrovačko-neretvanske županije.

A da vatrogasci uživaju veliku potporu županije potvrdio je i župan Nikola Dobroslović koji je rekao kako je važnost vatrogasaca prepoznata te da im županija pokušava u svakom pogledu pomoći.

„Vatrogastvo u ovoj županiji je na visokom nivou i hvala vam što ste i vi u tome doprinijeli. Vatrogasci su u svakoj ugrozi opravdali svoj ugled koji imaju u društvu“, rekao je župan.

Ponos na vatrogasce Javne vatrogasne postrojbe Metković nije krio niti gradonačelnik Milan kazavši: „Grad Metković puno ulaže u vatrogastvo, a tako će se nastaviti i u budućnosti. Hvala vam na tome što ste veliki profesionalci i još veći ljudi“.



Hrvatska Vatrogasna Zajednica