Posljednji ispraćaj Davora Kovačića

Slika /arhiva/multimedia/davor-kovacic.jpg

Posljednji ispraćaj Davora Kovačića, vatrogasca koji je preminuo na intervenciji 25. srpnja u Zagrebu, bit će u četvrtak 30. srpnja 2020. u 14 sati  u Velikoj dvorani Krematorija u Zagrebu.

Glavni vatrogasni zapovjednik Slavko Tucaković izdao je uputu da se prilikom ispraćaja, s početkom točno u 14 sati i u trajanju od 60 sekundi oglase sirene vatrogasnih vozila u svim vatrogasnim postrojbama u Republici Hrvatskoj.

Zbog trenutne epidemiološke situacije u Republici Hrvatskoj i sukladno odlukama Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske prema kojima je broj ljudi prisutnih na sprovodima ograničen na 100, molimo vas da posljednjem ispraćaju prisustvujete isključivo u civilnim odijelima.

Također, sukladno odlukama Stožera zabranjeno je "pružanje saučešća" obitelji, a priliku za odavanje počasti imat ćete isključivo na ulazu u dvoranu gdje će na odru biti izložen lijes.

Isto tako, zamoljeno je da se prilikom samog obreda sprovoda ne ulazi u Veliku dvoranu nego da se ostane ispred nje.

Obitelj je dala obavijest da se umjesto kupovanja vijenca i svijeće za pokojnika mogu uplatiti sredstva na bankovni račun kćeri preminulog Davora Kovačića kod Erste banke: Lucija Kovačić, Jelenčica 15, Zagreb, IBAN: HR9424020063103320209 s opisom plaćanja "za pomoć obitelji". Obitelj se unaprijed zahvaljuje na donaciji.

 

 



Hrvatska Vatrogasna Zajednica