Požar na Pelješcu

Slika /arhiva/multimedia/iz_zraka.jpg

Opožarena površina oko 40 ha.

3.7.

Požar otvorenog prostora na poluotoku Pelješcu – Kučište lokaliziran je dana 02.srpnja u 7:00 sati. Požarom je zahvaćena trava, nisko raslinje i borova šuma na teško pristupačnom terenu na površini oko 40 ha.

Tijekom dana i noći, na osiguranju požarišta, ostalo je 15 vatrogasaca sa 4 vatrogasna vozila iz DVD-a Viganj, Orebić, Lovišta i Kuna.

2.7.

Požar na otvorenom prostoru na poluotoku Pelješcu – Kučište, za koji je ŽC 112 Dubrovnik zaprimio dojavu dana 30. lipnja u 12:34 sati, pod nadzorom je gasitelja. Požarom je zahvaćena trava, nisko raslinje i borova šuma na teško pristupačnom terenu na površini oko 40 ha.

Na intervenciji gašenja požara tijekom dana 01. srpnja sudjelovalo je ukupno 118 vatrogasaca sa 27 vatrogasnih vozila iz DVIP Dubrovnik, JVP Mljet, DVD-a: Orebić, Viganj, Kuna, Lovište, Trpanj, Putnikovići, Ston, Korčula, Slano, Ponikve, Lumbarda i Smokvica. Tijekom noći, na daljnjoj sanaciji i osiguranju požarišta, ostalo je 20 vatrogasaca sa 5 vatrogasnih vozila iz DVD-a Viganj, Orebić, Korčula i Kuna.

1.7.

Požar otvorenog prostora na poluotoku Pelješcu kod naselja Kućište, a koji je izbio jučer, pod nadzorom je gasitelja.

Požarom je zahvaćena trava, nisko raslinje i borova šuma na teško pristupačnom terenu, na trenutno neprocijenjenoj površini.

Na intervenciji gašenja požara sudjelovala su tri protupožarna zrakoplova Canadair te ukupno 98 vatrogasaca sa 21 vatrogasnim vozilom iz DVD-a: Orebić, Viganj, Kuna, Lovište, Trpanj, Putnikovići, Ston, Korčula, Lumbarda i Smokvica. Tijekom noći, na daljnjoj sanaciji i osiguranju požarišta ostale su sve navedene vatrogasne snage. Tijekom jutra angažirane su dodatne vatrogasne snage koje stižu iz DVIP Dubrovnik, JVP Mljet i DVD Slano te smjena dijela vatrogasaca iz DVD-a Korčula, Putnikovići i Ponikve.



Hrvatska Vatrogasna Zajednica