Pripremni sastanak oko organizacije vježbe SIGURNOST 20

Slika /arhiva/multimedia/IMG_2876.JPG

Glavni vatrogasni zapovjednik Slavko Tucaković u utorak, 5. svibnja sastao se s potpredsjednikom Vlade i ministrom obrane Damirom Krstičevićem te njegovim suradnicima vezano za pripreme za protupožarnu sezonu i organizaciju vježbe SIGURNOST 20.

"Čestitao bih još jedanput na samostalnosti za koju ste se izborili kao državno tijelo za vatrogastvo kao i za sve što ste napravili u epidemiji i nakon potresa", kazao je uvodno ministar Krstičević. Podsjetio je kako je Hrvatska vojska potporna snaga vatrogascima i pomoć u gašenju požara te kako je svima cilj potpuna spremnost za požarnu sezonu što bi trebala dokazati i međuresorna vježba planirana za 21. i 22. svibnja, a koja će se provesti poštujući i sve aktualne epidemiološke mjere. Načelnik Glavnog stožera OS RH admiral Robert Hranj kazao je kako je vježba ambiciozna te da su samo 2 tjedna na raspolaganju za njezinu pripremu, ali da vjeruje da će se sve aktivnosti realizirati.

Glavni vatrogasni zapovjednik Tucaković ukratko je predstavio scenarij vježbe koja će se održati na području Splitsko-dalmatinske županije s pretpostavkom požara plovila, požara na kopnu te gašenja i iz zraka. Cilj ove vježbe je provjera spremnosti i koordinacije snaga koje sudjeluju u provedbi zadaća za ljetnu protupožarnu sezonu kroz uvježbavanje i provjeru funkcionalnosti novoizrađenih standardnih operativnih postupaka, provjera novouvedenih sredstava komunikacije te provjera novih sposobnosti grupe za interveniranje iz međunarodnog projekta „NAMIRG 19“.

"Želja nam je da se pokaže kako su sve snage spremne za sezonu te da brinu o sigurnosti građana", kazao je ministar na kraju.

Na sastanku je dogovoreno i kako će se sljedeći tjedan održati planska konferencija oko organizacije vježbe u kojoj će sudjelovati svih 7 subjekata koji participiraju u vježbi.



Hrvatska Vatrogasna Zajednica