Vikend obilježili požari objekata i otvorenog prostora

Slika /arhiva/multimedia/dvd_bilice.jpg

Vatrogasci su tijekom vikenda zabilježili veći broj intervencija na području nekoliko županija. Uz požare otvorenog prostora, vatrogasci su intervenirali i na požarima objekata u kojima je, nažalost, bilo ozlijeđenih i smrtno stradalih osoba.

Požari objekata

Vatreni vikend je počeo dan ranije, u petak 17. travnja nizom požara objekata. Tako je DVD Brinje zaprimio dojavu o požaru stambenog objekta u Križpolju u Ličko-senjskoj županiji. Iz požarom zahvaćenog objekta je spašena jedna ozljeđena osoba te je zbrinuta od strane HMP-a. Na intervenciji gašenja požara sudjelovalo je 10 vatrogasaca sa tri vatrogasna vozila iz DVD-a Brinje.

I vatrogasci JVP-a Plitvička Jezera su 17. travnja u 3 sata zaprimili dojavu o požaru objekta u Korenici, a požarom je bilo zahvaćeno krovište i međukatna konstrukcija ugostiteljskog objekta na površini od 60 m2. Prilikom požara nije bilo stradalih osoba. Na intervenciji gašenja požara sudjelovalo je pet vatrogasaca sa dva vatrogasna vozila iz JVP Plitvička Jezera, a požar je ugašen u 7:20 sati.

Zagrebački vatrogasci su intervenirali u Sesvetama gdje je osobno vozilo udarilo u kuću prilikom čega je došlo do požara vozila i objekta. Uslijed nesreće, vozač vozila je zadobio ozljede te je zbrinut od strane HMP-a. Na intervenciji gašenja požara i sanaciji mjesta prometne nesreće sudjelovalo je ukupno 16 vatrogasaca sa 5 vatrogasnih vozila iz JVP Zagreb.

U subotu 18. travnja izbio je požar u potkrovlju kuće u Koprivnici. U požaru je smrtno stradala jedna osoba, a na gašenju požara je sudjelovalo 5 vatrogasaca s 3 vozila iz JVP Koprivnice.

U Slavonskom Brodu je u nedjelju 19. travnja izbio požar na poslovnom objektu – sali za vjenčanja. JVP Slavonski Brod zaprimio je dojavu u 19:56 sati. U požaru je izgorjela kotlovnica u objektu i zahvaćeno je krovište objekta veličine 60 x 20 m2 . U gašenju požara sudjelovali su JVP Slavonski brod sa 17 vatrogasaca i sedam vatrogasnih vozila, a požar je ugašen u 1:43 sati.

Vatrogasci JVP Grada Zagreba su intervenirali na požaru objekta u Susedgradu. Jedna je osoba zadobila opekotine i zbrinuta je od strane djelatnika HMP-a, a na intervenciji je sudjelovalo 10 vatrogasaca i četiri vatrogasna vozila.

Požari otvorenog prostora

U požaru na području Danilo Kraljice u Šibensko-kninskoj županiji koji je izbio u nedjelju 19. travnja izgorjela je trava, nisko raslinje i makija na površini 16 ha. U gašenju požara sudjelovali su JVP Šibenik, DVIP Šibenik, DVD Perković, Šibenik, Zablaće, Bilice i Brodarica-Krapanj sa ukupno 28 vatrogasaca i 11 vatrogasnih vozila, kao i jedan protupožarni zrakoplov Canadair HRZ.

Požar je izbio i na području Oklaja, predio Svetine. Opožareno je 25 ha trave i niskog raslinja. U gašenju požara sudjelovali su DVD-a Promina i Drniš sa ukupno 11 vatrogasaca i pet vatrogasnih vozila i jedan protupožarni zrakoplov Canadair HRZ.

U požaru na lokaciji Nova Kršlja (Rakovica) u Karlovačkoj županiji izgorjelo je 15 ha trave i niskog raslinja. Požar je gasilo 13 vatrogasaca sa tri vatrogasna vozila iz DVD-a Rakovica

U Varaždinskoj županiji izbio je požar otvorenog prostora na lokaciji Madaraševec (Martijanec). U kojem je opožareno 12 ha trave i šikare na nasipu, a na intervenciji gašenja požara sudjelovalo je osam vatrogasaca sa dva vatrogasna vozila iz DVD Martijanec.

Vatrogasci JVP Zagreb i DVD Ivanja Reka ugasili su požar otvorenog prostora u Sesvetama, gdje je opožareno 10 ha trave.

Vijesti o ovim požarima trebaju poslužiti kao upozorenje građanima da svaki požar može dovesti do tragičnih posljedica. Stoga opet upozoravamo građane da se pridržavaju osnovnih pravila protupožarne preventive. Ukoliko uočite požar, zovite vatrogasce na broj 193.



Hrvatska Vatrogasna Zajednica