2. sjednica Vatrogasnog stožera Hrvatske vatrogasne zajednice

Slika /arhiva/multimedia/IMG_2610kopija.JPG

U prostorijama Državne vatrogasne intervencijske postrojbe u Splitu 26. veljače održana je 2. sjednica Vatrogasnog stožera Hrvatske vatrogasne zajednice.

Glavni vatrogasni zapovjednik Slavko Tucaković izvijestio je članove Vatrogasnog stožera o zaključcima s Kriznog stožera Vlade Republike Hrvatske na čijem čelu je potpredsjednik Vlade i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović. Naveo je da su zbog pojave koronavirusa sve nadležne službe aktivirane te da će se, zbog povećanog interesa javnosti i medija, svakoga dana u 15 sati objavljivati najnovija saznanja o virusu.

Na sastanku se raspravljalo o provođenju Programa aktivnosti u provedbi posebnih mjera zaštite od požara od interesa za Republiku Hrvatsku. Tucaković je iznio izvješće o dosadašnjim vatrogasnih intervencijama te pozvao županijske zapovjednike da na lokalnoj razini pokrenu sve aktivnosti kako bi se uspješno proveo Program. Dogovoreno je da će se sazvati tematska sjednica Stožera sa predstavnicima Hrvatskih željeznica i njihovih sestrinskih firmi oko rješavanja problematike u izvršenju Programa aktivnosti.

Glavni vatrogasni zapovjednik izvijestio je članove o planiranom održavanju vježbe „Sigurnost 20“. U planu je odražavanje vježbe koja bi obuhvatila i priobalje i kontinent, a planirano održavanje je 22. svibnja.

Na kraju sjednice raspravljalo se o prijedlogu Programa opremanja i osposobljavanja vatrogasnih zajednica za 2019. godinu koji je usuglašen te će kao takav i biti odobren.



Hrvatska Vatrogasna Zajednica