Betlehemsko svjetlo stiglo u Hrvatsku vatrogasnu zajednicu

Slika /arhiva/multimedia/IMG_2016.JPG

Savez izviđača Hrvatske i ove godine, 27. godinu zaredom, organizirao je donošenje Betlehemskog svjetla mira u Hrvatsku.

Betlehemsko svjetlo svugdje u svijetu je simbol mira. Prvu nedjelju Došašća predstavnik austrijskih izviđača odlazi u Betlehem i pali svjetlo mira u Spilji Isusova rođenja te ga donosi u Beč. U Beču svjetlo preuzimaju izviđači iz cijelog svijeta te ga prenose u svoje države, gradove, ustanove, vjerske institucije, domove i tako se svjetlo širi svijetom. Paljenje i podjela Betlehemskog svjetla mira podsjeća da ljudi dobre volje žele jedni drugima mir i dobro te da je zadatak svih nas da širimo mir među ljudima.

Betlehemsko svjetlo u Hrvatsku vatrogasnu zajednicu donijeli su predstavnici Saveza izviđača Hrvatske 19. prosinca te ga predali glavnom vatrogasnom zapovjedniku RH Slavku Tucakoviću.

Donošenjem svjetla u Hrvatsku vatrogasnu zajednicu radost Božića prenosimo na sve vatrogasce koji će ga prenijeti u svoje obitelji i svoje zajednice, rekao je Slavko Tucaković.

Tucaković je posebno pozdravio i članove vatrogasne mladeži Dobrovoljnog vatrogasnog društva Bedekovčina koji su dočekali članove Saveza izviđača Hrvatske te im još jedanput čestitao na odličnom nastupu na Vatrogasnoj olimpijadi u Švicarskoj.

Bila je ovo prigoda da se Savez izviđača Hrvatske zahvali na suradnji Hrvatskoj vatrogasnoj zajednici u provođenju projekta pošumljavanja opožarenih područja Dalmacije „Boranka“.  



Hrvatska Vatrogasna Zajednica