Kvarnerski dan turizma: opatijski vatrogasci ponovno nagrađeni

Slika /arhiva/multimedia/nagrade_4.jpg

U organizaciji Turističke zajednice Kvarnera i Hrvatske turističke zajednice, i ove godine, u prosincu, u opatijskom Hotelu Royal održan je tradicionalni Kvarnerski dan turizma. Manifestacija je to na kojoj se svake godine dodjeljuju priznanja najboljim turističkim djelatnicima, institucijama i destinacijama, ali i drugim pojedincima i organizacijama, koje primarno ne dolaze iz turističke privrede, ali joj svojim radom i djelovanjem itekako pridonose.

Među nagrađenima, ove su se godine ponovno našli opatijski vatrogasci, a za svoj rad primili su čak dva priznanja. Tako je u kategoriji „Doprinos razvoju turizma“ posebno priznanje dobio JVP Opatija, za korištenje novih tehnologija, ponajprije GIS Cloud tehnologije, kojom je unaprijeđen sustav sigurnosti i zaštite od požara na liburnijskome području. Zapovjedniku JVP-a Opatija, Gordanu Filiniću, nagradu je uručio ministar turizma, Gari Cappelli.

Podsjetimo, JVP Opatija već četiri godine razvija tu tehnologiju, a bazu podataka neprekidno širi i nadopunjuje novim podacima. Zahvaljujući toj tehnologiji, JVP Opatija prati kretanje svih svojih vatrogasnih vozila na terenu, ima sve relevantne podatke o hotelima, staračkim domovima i vrtićima, kontinuirano se ažuriraju i podaci o infrastrukturnoj mreži, na karte se unose i dnevni podaci o spaljivanju na otvorenom prostoru, kao i mnoge druge informacije, koje su vatrogascima od velike pomoći prilikom intervencija, te ih čine bržima i učinkovitijima.

Pored spomenute kolektivne nagrade, opatijskim vatrogascima stiglo je još jedno priznanje, u kategoriji „Čovjek ključ uspjeha – djelatnik godine“, i to drugu godinu zaredom. Naime, baš kao što je prošle godine u toj kategoriji nagrađen zapovjednik Filinić, ove godine to laskavo priznanje dobio je Igor Ravnić, veliki vatrogasni znalac i iskusni operativac, također zaposlenik JVP-a Opatije.

- Naravno da smo zadovoljni, sretni i ponosni na ova priznanja. Ona su potvrda našeg dobrog rada i izvrsne suradnje koju već godinama imamo s našom turističkom zajednicom, liburnijskim hotelijerima, kao i Gradom Opatijom, kojemu godinama pružamo logističku potporu prilikom održavanja brojnih turističkih, a i svih drugih manifestacija. Drago nam je da je i Hrvatska turistička zajednica prepoznala naše napore. Što se tiče GIS Cloud tehnologije, na tom smo planu zaista napravili najviše u Hrvatskoj. Sustav i dalje nadopunjujemo novim korisnim podacima, što je za liburnijsko područje, kao izrazito turističku destinaciju, itekako važno, ponajprije u sigurnosnom smislu. Zahvaljujemo od srca na nagradama. JVP Opatija i dalje će, bez sumnje, svojim preventivnim i operativnim djelovanjem činiti sve za sigurnost građana i mnogobrojnih gostiju i turista, koji svake godine dolaze na Liburniju, poručili su Filinić i Ravnić.

 Hrvatska Vatrogasna Zajednica