Švedski zapovjednik posjetio HVZ

Slika /arhiva/multimedia/IMG_1492.JPG

Danas je ured Hrvatske vatrogasne zajednice posjetio zapovjednik vatrogasne službe u švedskoj sjevernoj Dalarni Johan Szymanski.

Glavni vatrogasni zapovjednik RH Slavko Tucaković upoznao je zapovjednika Szymanskog o sustavu zaštite od požara i vatrogastvu Republike Hrvatske. U svom izlaganju osvrnuo se na proteklu požarnu sezonu, odličnu suradnju s Ministarstvom obrane RH i Ministarstvom unutarnjih poslova te ostalim sudionicima Programa aktivnosti u provedbi posebnih mjera zaštite od požara od interesa za RH.

Zapovjednik Szymanski pohvalio je hrvatsko vatrogastvo usporedivši ga sa sustavom svoje države, posebno napominjući da je suradnja s ministarstvima i ostalim sudionicima zaštite od požara ključna za visoki stupanj obrane od požara odnosno sigurnosti države uopće.

Nakon razmjene iskustava dogovoren je i posjet švedske vatrogasne delegacije koja bi boravila u našem središtu u Divuljama, a s ciljem upoznavanja hrvatskog načina sustava zaštite od požara, posebice u gašenju požara otvorenih prostora.

Na kraju susreta zapovjednik Tucaković uručio je plaketu Hrvatske vatrogasne zajednice zapovjedniku Szymanskom te poručio da im hrvatske kolege vatrogasci stoje na raspolaganju i da su uvijek dobrodošli u Republiku Hrvatsku.



Hrvatska Vatrogasna Zajednica