Zajednička sjednica Operativno-tehničkog stožera i Predsjedništva

U Tuheljskim Toplicama je 22. listopada održana zajednička sjednica Operativno-tehničkog stožera i Predsjedništva. Na dnevnom su redu bile točke kojima se potvrđuju financijske odluke donesene elektroničkim putem: prijedlog financijskog plana HVZ-a za 2020. godinu te projekcija za 2021. i 2022. godinu, prijedlog operativnog plana za 2021. i 2022. godinu kao i izmjene te dopune financijskog plana za 2019. godinu.

Najveća se rasprava vodila vezano za Nacrt prijedloga Zakona o vatrogastvu koji se trenutno nalazi na razmatranju u Uredu predsjednika Vlade te po dobivanju suglasnosti Vlade slijedi postupak e-savjetovanja. Kako je rekao i predsjednik HVZ-a Ante Sanader, svi prijedlozi za promjene moći će se iznijeti tijekom navedenog savjetovanja još jedanput naglasivši važnost mogućnosti što vatrogasci sami predlažu ovaj zakon te skorašnje postajanje središnjim državnim uredom.

Od ostalih točaka, usvojen je prijedlog Programa za informativno-promidžbenu i nakladničku djelatnost u 2020. godini, izvješće o XXII. međunarodnom natjecanju vatrogasne mladeži u Švicarskoj, prijedlog odluke da se VIII. državno natjecanje vatrogasaca RH održi sljedeće godine 26. rujna u Varaždinu te XIV.državno natjecanje vatrogasne mladeži u Čakovcu 19. rujna.

Također, uvojen je prijedlog Ugovora o provedbi aktivnosti opremanja i osposobljavanja vatrogasnih zajednica za razdoblje od 2019. do 2022. godine koji se zaključuje između Hrvatske vatrogasne zajednice i Ministarstva poljoprivrede. Donesena je odluka o davanju suglasnosti na pokretanje postupka i provedbe realizacije edukativno-rekreacijskog centra Velika Plana te je odlučeno da će se o prijedlogu obilježavanja dana 30. kolovoza, dana Kornatske tragedije kao Dana sjećanja na sve preminule i poginule vatrogasce Republike Hrvatske, a koji je dala Koordinacija PLAVO-ZELENE linije, odlučivati na sljedećoj sjednici.



Hrvatska Vatrogasna Zajednica