8. dani tehničke kulture

Slika /arhiva/multimedia/IMG_1088.JPG

U organizaciji Zagrebačke zajednice tehničke kulture, a pod pokroviteljstvom Grada Zagreba od 18. do 19. listopada održana je manifestacija 8. dani tehničke kulture.

Glavno događanje je održano u Kulturnom centru narodnog sveučilišta Dubrava u subotu 19. listopada.

U izložbenom dijelu predstavljene su tehničke inovacije, speleologija, maketarstvo i modelarstvo, CB radio, auto modelarstvo i automobilizam, zrakoplovno tehničke djelatnosti, astronomija, računarstvo, foto i kino djelatnosti te pedagoške djelatnosti u tehničkoj kulturi. Na vanjskome izložbenom prostoru predstavljeni su auto modeli i karting vozila.

Na poziv organizatora, Hrvatska vatrogasna zajednica i Dobrovoljno vatrogasno društvo Sesvete su predstavili vatrogastvo i vatrogasno zanimanje putem promotivnih i edukativnih materijala te izloženim vatrogasnim vozilom i opremom. Cilj je bio približiti posjetiteljima, a posebno najmlađima, vatrogastvo kao jednu tehničku disciplinu, u kojoj je potrebno raspolagati nizom znanja iz područja tehničke kulture. Veliki broj djece sa svojim roditeljima i nastavnicima imali su priliku upoznati se s vatrogasnim zanimanjem te isprobati "vožnju" u vatrogasnom vozilu.

 



Hrvatska Vatrogasna Zajednica