Održano 27. hodočašće Hrvatske vojske, policije i branitelja u Mariju Bistricu

Slika /arhiva/multimedia/0.jpg

U nacionalnom marijanskom svetištu u Mariji Bistrici 6. listopada 2019. godine održano je hodočašće Hrvatske vojske, policije i branitelja s oko 3500 hodočasnika među kojima su bili i vatrogasci iz Vatrogasne zajednice Krapinsko-zagorske županije kao predstavnici Hrvatske vatrogasne zajednice.

Sudjelovanjem na hodočašću vatrogasci iz Dobrovoljnih vatrogasnih društava Marije Bistrice, Laza, Selnice, Tugonice-Podgrađe, Zlatara, Donje Batine i Zlatar Bistrice na čelu s glavnim vatrogasnim zapovjednikom Slavkom Tucakovićem i predsjednikom Vatrogasne zajednice Stjepanom Skuliberom pokazali su odličnu suradnju vatrogasaca s Hrvatskom vojskom i policijom i izvan okvira zajedničkih intervencija.

Uz brojne pripadnike Hrvatske vojske, policije i hrvatske branitelje, kao i članove obitelji poginulih, nestalih, preminulih i stradalih hrvatskih branitelja, na hodočašću su sudjelovali predsjednica Republike Hrvatske i vrhovna zapovjednica Oružanih snaga RH Kolinda Grabar-Kitarović, potpredsjednik Vlade i ministar obrane Damir Krstičević sa suradnicima, potpredsjednik Vlade i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović, ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved, načelnik Glavnog stožera Oružanih  snaga RH general zbora Mirko Šundov, glavni ravnatelj policije Nikola Milina, predstavnici Vojnog ordinarijata, predstavnici braniteljskih udruga i drugi.



Hrvatska Vatrogasna Zajednica