ZAGREB: Izaslanstvo Hrvatske vatrogasne zajednice kod Predsjednika Republike Hrvatske Ive Josipovića

Slika /arhiva/multimedia/old/publish/Pred2011_1.JPG

Predsjednik Republike Hrvatske Ivo Josipović promio je izaslanstvo Hrvatske vatrogasne zajednice u povodu Dana vatrogastva

Predsjednik Republike Hrvatske Ivo Josipović primio je izaslanstvo Hrvatske vatrogasne zajednice na čelu s predsjednikom mr. Antom Sanaderom u povodu Dana vatrogastva, koji se tradicionalno obilježava na blagdan sv. Florijana, zaštitnika vatrogasaca te u povodu obilježavanja 135. godišnjice organiziranog vatrogastva u Hrvatskoj.

Hrvatska vatrogasna zajednica predstavlja stručnu i nestranačku udrugu Vatrogasnih zajednica županija i Grada Zagreba u koju je putem 248 vatrogasnih područja, općina i gradova udruženo 95 profesionalnih i 1880 dobrovoljnih vatrogasnih postrojbi.

Izaslanstvo je izvijestilo predsjednika Josipovića o ustroju i radu vatrogasne zajednice te je tijekom razgovora ocijenjeno da je hrvatsko vatrogastvo odlično organizirano te da vrlo uspješno djeluje u prevenciji i gašenju požara, ali je istaknuto i njegovo opće društveno značenje. Članovi izaslanstva posebno su istaknuli kaka se moraju iskoristiti sve mogućnosti u vezi s daljim unaprjeđenjem rada vatrogasne zajednice.
Predsjednik Republike čestitao je vatrogascima njihov dan te zahvalio na svemu što čine u zaštiti ljudi i imovine od požara

Izvor: www.predsjednik.hr



Hrvatska Vatrogasna Zajednica