135. sjednica Skupštine Hrvatske vatrogasne zajednice

Slika /arhiva/multimedia/old/publish/135skup.JPG

135.-a redovna sjednica Skupštine Hrvatske vatrogasne zajednice održana je u utorak, 8. studenog 2011. godine u Domu kulture Nova Gradiška, Matije Antuna Reljkovića 4, Nova Gradiška, s početkom u 11,00 sati.

135.-a redovna sjednica Skupštine Hrvatske vatrogasne zajednice održana je u utorak, 8. studenog 2011. godine u Domu kulture Nova Gradiška, Matije Antuna Reljkovića 4, Nova Gradiška, s početkom u 11,00 sati.

Uz članove Skupštine, sjednici su nazočili i: g. Željko Goršić, državni tajnik Ministarstva obrane, izaslanik ministra unutarnjih poslova i načelnik Policijske uprave Brodsko-posavske g. Darko Petek, g. Nikola Turkalj, načelnik Sektora za inspekcijske poslove MUP-a RH, pukovnik Edi Dželalija, g. Milan Mateša, zamjenik gradonačelnika grada Nova Gradiška, počasni načelnik HVZ-a g. Slavko Marjanović, g. Vlado Krpan, predsjednik DVD-a Nova Gradiška i predstavnici Hrvatske gorske službe spašavanja i Vatrogasne zajednice zdravstva.

Nakon uvodnog, pozdravnog govora predsjednika HVZ-a g. Ante Sanadera i intoniranja himne, izabrana su radna tijela kako bi Skupština mogla dalje pravovaljano raditi: voditeljstvo, zapisničar i verifikacijsko povjerenstvo. Verifikacijsko povjerenstvo utvrdilo je da je na sjednici Skupštine nazočno 87 od 98 članova, koji čine natpolovičnu većinu članova, i da je od 21 vatrogasne zajednice županija nazočno 21 vatrogasna zajednica županije, pa temeljem članka 10. Poslovnika o radu Skupština može donositi pravovaljane odluke.

Skupština je usvojila Izvješće o radu HVZ-a za 2010. godinu, Izvješće o financijskom poslovanju – završni račun HVZ-a za 2010. godinu, i Izvješće Nadzornog odbora.
Skupština je usvojila i Program rada HVZ-a za 2012. godinu, sa Planom prihoda i rashoda za 2012. godinu, kao i Mjerila o korištenju sredstava premije osiguranja za 2012. godinu.
Temeljem članka 26. Statuta HVZ-a, Skupština je potvrdila promjene u Predsjedništvu i Operativno-tehničkom stožeru: na temelju prijedloga VZŽ Virovitičko-podravske dužnosti predsjednika razriješen je Milan Majetić, a na novu dužnost izabran je Željko Palković. Na temelju prijedloga VZŽ Varaždinske dužnosti zapovjednika razriješen je Ivica Labaš, a na novu dužnost imenovan je Stjepan Kovaček.


Informaciju pripremio:
Renato Podbojec, dipl. iur.
v.d. tajnika Stručne službe HVZ-a



Hrvatska Vatrogasna Zajednica