Održana sjednica Upravnog i nadzornog odbora Vatrogasne zajednice zdravstva Hrvatske

Slika /arhiva/multimedia/old/publish/hvzgrb________________.png

U Popovači je 27.2. 2012. godine održana sjednica Upravnog i nadzornog odbora Vatrogasne zajednice zdravstva Hrvatske.

U Popovači je 27.2. 2012. godine održana sjednica Upravnog i nadzornog odbora Vatrogasne zajednice zdravstva Hrvatske. Članice Vatrogasne zajednice zdravstva Hrvatske su 10 dobrovoljnih vatrogasnih društava iz bolnica u Zagrebu (3), Ugljanu, Karlovcu, Popovači, Ogulinu, Zaboku, Krapini i Varaždinu.

Izvješće za 2011. godinu
U 2011. godini VZ zdravstva Hrvatske održala je tradicionalni Susret vatrogasaca u općoj bolnici u Zaboku, koji je ocijenjen izuzetno dobro, bez obzira što je bolnica u Zaboku tek nedavno osnovala dobrovoljno vatrogasno društvo i postala nova članica. Također je pozitivno ocijenjen stručni posjet i savjetovanje u Pragu, kojem su uz vatrogasce nazočili predstavnici odgovorni za zaštitu od požara i zaštitu na radu iz dvadesetak hrvatskih bolnica i domova zdravlja. Izraženo je stajalište, da se treba što više stručnjaka uključiti u predavanja, jer je jedan od temeljnih ciljeva VZ zdravstva stručno usavršavanje i izmjena iskustava, odnosno s pripremom tema i predavanja treba početi odmah.

Plan rada za 2012. godinu
Hrvatska vatrogasna zajednica će kao suorganizator pratiti sve aktivnosti VZ zdravstva. Tako će se tradicionalni susret VZ zdravstva ove godine održati 11. ili 12. svibnja 2012. na Ugljanu. Usvojen je Pravilnik za natjecanja, koji se sastoji iz 5 natjecateljskih disciplina. Odustalo se od odredbi o negativnim bodovima, a u natjecateljskoj vježbi rušenja meta s 2 mlaza definirano je, da svaki mlaz mora rušiti svoju metu. Početni broj bodova za svaku vježbu definiran je ukupnim brojem DVD-a koja nastupaju na Susretu.

Stručni seminar VZ zdravstva održat će se tijekom rujna u Osijeku. Sadržaji seminara trebaju biti definirani do kraja ožujka 2012. (termin održavanja načelno je dogovoren od 27. do 29. rujna 2012.).
Dobrovoljno vatrogasno društvo Specijalne bolnice za medicinsku rehabilitaciju Krapinske Toplice ove godine obilježava 50. obljetnicu, te im je za tu svrhu jednoglasno izrečena potpora VZ zdravstva u iznosu od 1.000 kn.


Mario Starčević



Hrvatska Vatrogasna Zajednica