Rijeka: Održana svečana sjednica Skupštine HVZ

Slika /arhiva/multimedia/old/publish/Svecana2013_0.JPG

03.05. u Rijeci u dvorani Euroherca održana je svečana sjednica Skupštine HVZ

U  petak, 03. svibnja 2013. godine u 11 sati, održana je  svečana sjednica Skupštine Hrvatske vatrogasne zajednice, u Rijeci.  U svečanom tonu sudionicima Skupštine HVZ-a obratili su se zapovjednik JVP Grada Rijeke g. Hinko Mance, u ime gradonačelnika grada Rijeke g. Vojka Obersnela, pročelnik Odjela za gradsku samoupravu i upravu g. Mladen Vukelić, predsjednik VZ Primorsko goranske županije g. Slavko Gauš, u ime v.d. župana g. Vidoje Vujića, počelnik Ureda župana g. Branko Škrobonja, ravnatelj Državne uprave za zaštitu i spašavanje g. Jadran Perinić i predsjednik Hrvatske vatrogasne zajednice, g. Ante Sanader. Na svečanoj sjednici Skupštine HVZ-a prezentiran je kratki pregled aktivnosti Hrvatske vatrogasne zajednice u 2012. godini, te su dodjeljene plakete i povelje za Najpothvat u vatrogastvu u 2012. godini, plakete i povelje s likom Đure Deželića i Mirka Kolarića i nagrade za najbolji likovni i literarni rad.
U svom govoru predsjednik HVZ Ante Sanader je istaknuo kako je HVZ dobro organizirana i međunarodno priznata organizacija koja raspolaže sa 61 000 organiziranih vatrogasaca. Nije zanemarivo da za 30 minuta možemo podignuti 10 000 vatrogasaca. Zahvalio se Vladi RH i resornom ministarstvu na uvažavanju vatrogasne struke.


Predsjednik A. Sanader uručio je visoka priznanja za Najpothvat pothvat u vatrogastvu u 2012. godini:
Zlatnu povelju i plaketu Tomislavu Stokiću, zapovjedniku DVD-a Lipik za gašenje požara u tvornici „Studenac“, 02. siječnja 2012.
Srebrnu povelju i plaketu Vatrogasnoj zajednici općine Cestica za provedbu mjera obrane od poplava na području općine Cestica, 06. – 09. studenog 2012.
Brončanu povelju i plaketu Gospodarskoj vatrogasnoj postrojbi Pliva Hrvatska d.o.o. za gašenje požara i spašavanje u  proizvodnom pogonu tvrtke Pliva Hrvatska d.o.o., 16. ožujka 2012.

Dodijeljene su povelje i plakete s likom Đure Deželića: Ivanu Habijančiću (VZŽ Bjelovarsko-bilogorska), Marijanu Korajcu (VZŽ Osječko-baranjska), Petru Matajiću (VZŽ Požeško-slavonska), Ivanu Prajdiću (VZŽ Sisačko-moslavačka) i Jordanu Žaji (VZŽ Šibensko-kninska).  
Povelje i plakete s likom Mirka Kolarića dodijeljene su: Jakobu Đukovskom (VZŽ Brodsko-posavska), Ivanu Greguriću (VZŽ Koprivničko-križevačka), Željku Prpiću (VZŽ Ličko-senjska), Franji Vuradinu (VZŽ Varaždionska), Silvestru Doroghaziju (VZŽ Vukovarsko-srijemska) i Stjepanu Vinceku (VZG Zagreba).


Nagrađena su djeca dječjih vrtića i osnovnih škola koja su sudjelovala u natječaju za najbolji likovni i literarni rad.
Predsjednik A. Sanader uručio je nagrade za:

Likovni natječaj za predškolski uzrast

  • Lani Tomašković i Dorianu Fogecu, DV Dječji svijet -Beretinec (Varaždinska županija)
  • Simonu Plantaku, DV Dječji svijet, Varaždin  (Varaždinska županija)
  • Klari Ivanic, DV Remetinec, Zagreb (Grad Zagreb)

Likovni natječaj učenika od I. - IV. razreda osnovnih škola

  • Mariji Biloglav, OŠ "Zadarski otoci", Zadar (Zadarska županija)
  • Veroniki Iveković, OŠ "Lijepa naša", Tuhelj (Krapinsko-zagorska županija)
  • Lei Pošta, OŠ "Gola", Gola (Koprivničko-križevačka županija)

 

Literarni natječaj od I. - IV. razreda osnovnih škola

  • Marti Veber Malina "Vatra na Braču", Područna škola Dioš, Dioš (Bjelovarsko-bilogorska županija)
  • Thalii Uni Sučić, OŠ "Garešnica", Garešnica (Bjelovarsko-bilogorska županija)
  • Janu Loreno Lukačiću, OŠ "Petar Zrinski", Čakovec (Međimurska)

U 13.00 sati održava se prezentacija vatrogasne tehnike i vještina na lokaciji Korzo 16, Rijeka


U povodu obilježavanja Dana vatrogastva - sv. Florijana održavaju se 05. svibnja 2013. god. susret vatrogasnih puhačkih orkestara s početkom u 8,00 sati na šetalištu Lungo Mare, Slatina, Paviljon  Juraj Šporer, Opatija,  Svečana akademija Javne vatrogasne postrojbe Grada Rijeke s početkom u 11 sati, u Pomorskom i povijesnom muzeju Hrvatskog primorja, Muzejski trg 1, Rijeka i mimohod vatrogasaca i vatrogasna vježba u 13 sati, Korzo 16, Rijeka.



Hrvatska Vatrogasna Zajednica