Izaslanstvo HVZ na prijamu kod Predsjednika Josipovića

Slika /arhiva/multimedia/old/publish/PredsjednikRH2013_00.JPG

Predsjednik Republike Hrvatske prof. dr. sc. Ivo Josipović primio je izaslanstvo Hrvatske vatrogasne zajednice na čelu s predsjednikom mr. Antom Sanaderom u povodu mjeseca svibnja, mjeseca zaštite od požara

Predsjednik Republike Hrvatske prof. dr. sc. Ivo Josipović primio je izaslanstvo Hrvatske vatrogasne zajednice na čelu s predsjednikom mr. Antom Sanaderom u povodu mjeseca svibnja, mjeseca zaštite od požara.

Izaslanstvo HVZ-a izvijestilo je Predsjednika o stanju u hrvatskom vatrogastvu, naglasivši da su hrvatski vatrogasci odlično organizirani i spremni za ovogodišnju ljetnu sezonu borbe protiv požara, te da vrlo uspješno djeluju u prevenciji i gašenju požara, te su istaknuli važnost razvoja vatrogastva u u ruralnim područljima. Članovi izaslanstva posebno su istaknuli važnost daljnjeg očuvanja i unaprjeđenja dobrovoljnog vatrogastva.

U razgovoru su istaknuta dva bitna pitanja a to su ustrojavanje jedinstvene vatrogasne organizacije i financiranje vatrogastva posebno u ruralnim područjima.

Predsjednik Republike čestitao je vatrogascima njihov mjesec zaštite od požara te zahvalio na svemu što čine u zaštiti ljudi i imovine od požara. Predsjednik Josipović je prihvatio pokroviteljstvo proslave 150. godina vatrogastva u Hrvatskoj koja će se održati 2014.



Hrvatska Vatrogasna Zajednica