Proslava ulaska hrvatskih vatrogasaca u EU

Slika /arhiva/multimedia/old/publish/EU2013_07.JPG

Na graničnom prijelazu Bregana u ponedjeljak 1. srpnja na simboličan je način proslavljen ulazak hrvatskih vatrogasaca u EU.

Na graničnom prijelazu Bregana u ponedjeljak 1. srpnja na simboličan je način proslavljen ulazak hrvatskih vatrogasaca u EU. U organizaciji Gasilske zveze Slovenije i Hrvatske vatrogasne zajednice točno u 19:00 sati vatrogasci susjedne Slovenije čestitali su svojim hrvatskim kolegama ulazak u društvo zemalja članica Europske unije i potpisali Povelju o prijateljstvu i suradnji. -Odlična suradnja hrvatskih i slovenskih vatrogasaca traje već dugo. I premda vatrogastvo ne poznaje granice, vaše pridruženje Europskoj uniji olakšat će nam suradnju na administrativnoj razini - rekao je, uz čestitke, predsjednik Gasilske zveze Slovenije Jakša Jošt.
Ulazak Hrvatske u EU čestitao je i predsjednik Hrvatske vatrogasne zajednice Ante Sanader podsjetivši da je ideja o ovoj svečanosti potekla upravo od slovenskih kolega: -Današnjim potpisivanjem Povelje potvrdili smo prijateljstvo koje već egzistira na EU projektima, a potvrđuje se i kroz susrete mladih te prijateljstva koja već postoje u društvima s obje strane granice.
Predsjednik Sanader je naglasio važnost korištenja sredstava iz EU fondova čime će se osnažiti vatrogastvo, a nije zaboravio pozdraviti i hrvatske i slovenske lovce koji su također prisustvovali svečanosti, a koji svojom brigom o okolišu i prirodi pomažu vatrogascima u prevenciji šumskih požara koji su osobito opasni na području priobalja za vrijeme ljetnih mjeseci.




Hrvatska Vatrogasna Zajednica