Odbor za organizacijska i financijska pitanja

Slika /arhiva/multimedia/old/publish/fotografija_Odbor.JPG

U Ravnoj Gori je održana 1. sjednica Odbora za organizacijska i financijska pitanja.

U Ravnoj Gori je održana 1. sjednica Odbora za organizacijska i financijska pitanja. Na sjednici održanoj 4. studenog 2013. g. prisutne članove Odbora pozdravio je domaćin Josip Burić, predsjednik VZO Ravna Gora i član Povjerenstva za dobrovoljno vatrogastvo.
Dnevni red sjednice je sadržavao:
1. Prijedlog Izmjena i dopuna Plana nabave za 2013. godinu, koji se donosi na temelju Prijedloga Preraspodjele-rebalansa za 2013. god.
2. Prijedlog odluke o izmjeni i dopuni Odluke o imenovanju ovlaštenih predstavnika, odgovorne osobe i osoba koje prate provedbu ugovora javnog naručitelja - Hrvatske vatrogasne zajednice u postupcima javne nabave. U skladu s načelom razdvajanja dužnosti imenuju se osobe u pojedinim odjelima Stručne službe HVZ-a koje se zadužuju za praćenje provedbe ugovora, a prema zahtjevima Uredbe o sastavljanju i predaji Izjave o fiskalnoj odgovornosti i izvještaja o primjeni fiskalnih pravila.
3. Informaciju u svezi novog Zakona o udrugama. Ministarstvo uprave je od 18.12.2012. do 18.01.2013.g. provodilo savjetovanje sa zainteresiranom javnošću u postupku donošenja novog Zakona o udrugama u kome je sudjelovala i Hrvatska vatrogasna zajednica. 14 prijedloga koji su upućeni Ministarstvu uprave proizašli su kao zaključci nadležnih tijela HVZ-a. Dana 3.10.2013.g. nacrt prijedloga Zakona bio je na sjednici Vlade Republike Hrvatske odakle je upućen u redovnu saborsku proceduru donošenja zakona. Zakon će stupiti na snagu danom objave u Narodnim novinama. Sve udruge, pa tako i vatrogasne organizacije, u roku od godinu dana od dana stupanja na snagu novog Zakona o udrugama dužne su uskladiti svoje statute s novim Zakonom o udrugama. U protivnom će nadležni ured državne uprave po službenoj dužnosti brisati udrugu iz Registra udruga.
4. Prijedlog izmjena i dopuna Pravilnika o unutarnjem ustrojstvu i sistematizaciji poslova u Stručnoj službi Hrvatske vatrogasne zajednice rezultat je suglasnosti Ministarstva unutarnjih poslova za otvaranje dvaju novih radnih mjesta u Stručnoj službi HVZ-a: programera i kustosa.



Hrvatska Vatrogasna Zajednica