Posjet Stručne službe Gasilske zveze Slovenije uredu HVZ-a

Slika /arhiva/multimedia/old/publish/IMG_9112_-_Copy.JPG

U Uredu Hrvatske vatrogasne zajednice 19. studenog održan je sastanak hrvatske i slovenske delegacije, a glavna tema posjeta bila je razmjena iskustava u informativno-promidžbenoj i nakladničkoj djelatnosti.

U Uredu Hrvatske vatrogasne zajednice 19. studenog održan je sastanak hrvatske i slovenske delegacije, a glavna tema posjeta bila je razmjena iskustava u informativno-promidžbenoj i nakladničkoj djelatnosti. Naime, i slovenska vatrogasna zajednica, kao i hrvatska, svakoga mjeseca tiska časopis „Gasilec“, a svake godine pripremaju i priručnike za obuku i školovanje vatrogasaca. Problem s kojim se oba uredništva susreću najčešće se tiču motivacije autora za pisanje stručnih tekstova kao i pronalaženje stručnih osoba za recenziranje teksta. Dugoročni plan slovenskih kolega je tiskati dopunjena izdanja postojećih priručnika kako bi ona bila u skladu s novim propisima. Na sastanku je iznesen i dugoročni plan Hrvatske vatrogasne zajednice, a to je aktivacija projekta e-learninga gdje bi se uz pomoć sredstava Europske unije olakšalo školovanje hrvatskih vatrogasaca.
U ime HVZ-a delegaciju su primili načelnik Ž. Popović, tajnik Operativno-tehničkog stožera M. Starčević, glavna urednica časopisa Vatrogasni vjesnik N. Francetić i stručna savjetnica za informiranje i nakladništvo A. Čolak.



Hrvatska Vatrogasna Zajednica