Smotra i prezentacija opreme za radove na/u vodi

Slika /arhiva/multimedia/old/publish/oliverIMG_4569.JPG

16. lipnja 2015. od 10:00 do 15:00 godine u Karlovcu na lokaciji ŠRC Korana doržat će se Smotra i prezentacija opreme za radove na/u vodi

Ur. br. : 02-33/2015.
Karlovac,  02. lipanj  2015.

VATROGASNIM ORGANIZACIJAMA
-svima-
PROIZVOĐAČIMA I DOBAVLJAČIMA OPREME ZA RADOVE NA/U VODI
-svima-

Predmet: Smotra i prezentacija opreme za radove na/u vodi
                        -javni poziv-

Poštovani,

Na temelju iskustava sa prošlogodišnjih poplava na kojima su vatrogasne postrojbe sudjelovale u aktivnostima zaštite i spašavanja života i materijalnih dobara započeli smo osposobljavati i opremati vatrogasce  te nabavljati sredstava kojima želimo poboljšati zaštitu vatrogasaca i učinkovitost vatrogasnih intervencija .

U skladu sa zaključcima tijela HVZ-e utvrdili smo vatrogasne postrojbe u RH nisu dovoljno opremljene i osposobljene za različite tipove intervencija vezanih uz poplave i bujice  te ostale radove na/u vodi želja nam je da osposobljavanje i opremanje sustavno razvijamo sukladno potrebama pojedinog područja ali u konačnici da tipiziramo opremu koju koriste vatrogasne postrojbu kad zajednički djeluju na teritoriju RH.

Radi uvoda u izradu prijedloga ili promjene propisa u vatrogastvu  kojima se preciznije definiraju intervencije na /u vodi odlučili smo organizirati smotru opreme koje koriste vatrogasne postrojbe sa područja RH a na taj način razmjeniti iskustva vezana uz korištenje opreme i operativnih postupaka  na intervencijama .    

Zbog niza ponuda i zahtjeva koje smo zaprimali tijekom protekle godine pozivamo sve proizvođače i dobavljače opreme, koja se može koristi prilikom intervencija na/u vodi  te za vrijeme poplava i bujica da prezentiraju svoje proizvode u realnim uvjetima .

Vatrogasci operativci kao mogući krajnji korisnici dati će svoje stručno mišljenje i prijedloge taktičke upotrebe za svu opremu koja će biti prezentirana  .

Smotra i prezentacija opreme za radove na/u vodi održat će se 16. lipnja 2015. godine  u   Karlovcu na lokaciji ŠRC Korana  u terminu od 10.00 do 15.00 sati.

Pozivamo vatrogasne zapovjednike  da  prikažu opremu kojom raspolažu a proizvođače I dobavljače da prezentiraju svoje proizvode za što će biti osigurano dovoljno prostora na rijeci Korani.

Osobe  zadužene za organizaciju smotre i prezentacije su : 

  1. Goran Franković  ; 091 47 93 001 ; gfrankovic93@gmail.com
  2. Miroslav  Rade ; 091 4793 012 ; mrade93@gmail.com
  3. Darinko Kos 091 47 93 018 ; darinko.kos@gmail.com

Županijski vatrogasni zapovjednik
Goran Franković dipl.ing.sig

 

Poziv


Hrvatska Vatrogasna Zajednica