Vatrogasni timovi s potražnim psima u West Gateu

Slika /arhiva/multimedia/old/publish/20160220_102630.jpg

Vatrogasni timovi s potražnim psima demonstrirali su svoje snage i znanje ove subote, 20. veljače u 10:00 sati, u trgovačkom centru West Gate, a u sklopu manifestacije Sajam kućnih ljubimaca.

Demonstracija spašavanja unesrećenih iz ruševina te prikaz osnova poslušnosti, a sve uz korištenje pozitivne motivacije, bili su scenarij današnje vježbe održane pred brojnom publikom.Vatrogasni tim s potražnim psima na ovom su događaju predstavljali članovi Dobrovoljnog vatrogasnog društva Opatija Zoran Laslavić i Rain te Zoran Ravlić s Itom. Po prvi put je u ime HVZ-a nastupio i Josip Sušec s Nerom iz Javne vatrogasne postrojbe Čakovec.
Osim na vježbi, građani su se imali prilike družiti s vatrogasnim timovima i nakon vježbe te dobiti brojne informacije o tome što vatrogasci rade, koja je svrha vatrogasnih timova s potražnim psima te kako se provodi obuka pasa.
Hrvatska vatrogasna zajednica je ujedno na štandu imala prilike dijeliti i promidžbeni materijal te tako upoznati posjetitelje s brojnim promidžbenim i izdavačkim aktivnostima koje provodi.



Hrvatska Vatrogasna Zajednica