8. sjednica Odbora za odlikovanja i priznanja Predsjedništva HVZ

Slika /arhiva/multimedia/old/publish/IMAG0247.jpg

Dana 22.03.2016. godine u prostorijama Vatrogasne zajednice županije Istarske u Puli održana je 8. sjednica Odbora za odlikovanja i priznanja Predsjedništva Hrvatske vatrogasne zajednice.

Uz članove Odbora, sjednici je nazočio načelnik HVZ-a Željko Popović, te domaćin g. Dino Kozlevac, županijski vatrogasni zapovjednik.

Odbor je pregledao sve pristigle zahtjeve za dodjelu vatrogasnih odlikovanja te potvrdio sva ona koja su odobrena u računalnoj aplikaciji HVZ za 2016. godinu za zlatna odličja i posebne zasluge a u skladu su sa pravilnikom. Vatrogasnim organizacijama koje su zatražile više odličja nego što im po pravilniku pripada odobriti će se samo zahtjevi za koje u Ured HVZ dostave dodatno obrazloženje istih, a koje potpisuju predsjednik i zapovjednik vatrogasnih organizacija županija, uz napomenu da bi do Odbora morao već pristići onoliki broj zahtjeva na koliko pojedina vatrogasna organizacija ima pravo, dakle da određeni filtar mora postojati i prije samog Odbora.

Odbor je usuglasio i kriterije prema kojima je izabrao predložene kandidate koje će predložiti Predsjedništvu HVZ na potvrđivanje, za dodjelu povelja i plaketa s likom Mirka Kolarića i Đure Deželića.

Odbor je razmotrio i prijedlog predloženih državnih odlikovanja, koja su usuglašena sa stručnom službom Ureda predsjednice Republike Hrvatske.

Na kraju, Odbor je zaključio da se pripreme izmjene i/ili dopune Pravilnika o dodjeli vatrogasnih priznanja, odlikovanja, znamenja, povelja i plaketa te Odluke o određivanju kriterija za predlaganje dodjele odlikovanja i priznanja Republike Hrvatske.



Hrvatska Vatrogasna Zajednica