Pobjednici likovnog i literarnog natječaja

Slika /arhiva/multimedia/old/publish/1.EMA_KOLODZIEJ_DV_NOVA_GRADISKA.jpg

Hrvatska vatrogasna zajednica raspisala je likovni, literarni i foto natječaj sa svrhom popularizacije vatrogastva među mladima te podizanja svijesti u zaštiti od požara.
Na natječaj koji je imao za svrhu popularizirati vatrogastvo među mladima te podignuti svijest u zaštiti od požara, prijavilo se 16 županija koje su prijavile 22 osnovne škola te 16 dječja vrtića.
U redakciju "Vatrogasnog vjesnika" stiglo je ukupno 110 literarnih radova te 151 likovni rad.

Članovi Povjerenstava su u tri kategorije izabrali radove sljedećih učenika:

Pobjednici likovni natječaj za predškolski uzrast
1. Ema Kolodziej, Dječji vrtić Nova Gradiška, Područni odsjek Vjeverica, Staro Petrovo Selo, mentorica Gordana Valešić (Brodsko-posavska županija)
2. Marina Grgurinović, Dječji vrtić Ploče, Područni odsjek Staševica, mentorica Seka Gnječ (Dubrovačko-neretvanska županija)
3. Sven Patafta, Dječji vrtić „Čira-čara“, mentorice Viktorija Artić i Žaklina Antolić Varaždin (Varaždinska županija)

Pobjednici literarnog natječaja osnovnih škola
1. Nika Novak, 3. r. OŠ Antun Nemčić Gostovinski, Koprivnica, mentorica Sanja Figač (Koprivničko-križevačka županija)
2. Iva Kalkan, 5. r. OŠ Bratoljuba Klaića, Bizovac, (Osječko-baranjska županija)
3. Dragana Jakovljević, 2. r. OŠ Vojnić, Vojnić, mentorica Anica Globan Kovačić, (Karlovačka županija)

Foto natječaj
Povjerenstvo za foto natječaj utvrdilo je da je pristigao premali broj radova nedovoljne kvalitete koji bi se mogli natjecati u raspisanom natječaju.
Povjerenstvo je odlučilo da se dodjeli nagrada zbog posebnog doprinosa za promicanje vatrogastva kod najmlađe populacije Srednjoj školi Bedekovčina koja je osmislila i izradila edukativnu i kreativnu igračku Vatrogasni kamion. U svoj projekt uključili su Dobrovoljno vatrogasno društvo Bedekovčina te Dječji vrtić Bedekovčina.

Dobitnik nagrade za poseban doprinos u promicanju vatrogastva
1. Srednja škola Bedekovčina, arhitektonski tehničari 3. razreda: Nikolina Smrček, Karlo Pavetić, Lucija Knezić, Filip Herceg, Nikolina Ricijaš i mentor dr. Art Robert Kuhar, prof, Bedekovčina (Krapinsko-zagorska županija)

Dobitnicima će Hrvatska vatrogasna zajednica uručiti prigodne nagrade na svečanoj sjednici Skupštine HVZ-a u Koncertnoj dvorani Vatroslav Lisinski 7. svibnja 2016. godine u Zagrebu.
Prijevoz dobitnika nagrada te jedne osobe u pratnji (nastavnik ili roditelj) organizirat će vatrogasna zajednica županije, a troškove prijevoza snosit će Hrvatska vatrogasna zajednica.

Zahvaljujemo svim sudionicima te čestitamo pobjednicima!



Hrvatska Vatrogasna Zajednica